Når nogen udnytter vores sårbarhed.

egg-583163_640

I går på Facebook kom der endnu et eksempel på hvor desperate vi PCOkvinder kan blive. Det var i gruppen PCO Danmark. Et medlem fortalte om nogle produkter, som hun glædede sig til at starte på. De skulle hjælpe hende med at blive gravid. Problemet med disse produkter er, at det er olietilskud der er beregnet til dyr. Ja, du læste rigtigt – til dyr.

Men før vi forarges over at nogen vil kaste sig over sådanne et produkt, så skal vi tænke på hvor højt et graviditets ønske der ligger bag. Selvom jeg ikke står og ønsker flere børn (de to jeg har fylder riiiiigeligt), så kan jeg godt huske alle de år, hvor vi forsøgt alt. Jeg huske de flere 100 ægløsningstest og endnu flere graviditetstest, som bare altid var negative. Jeg huske alle lægebesøgene, hormonerne, kosttilskuddene, kostændringerne, sex på klokkeslæt (så man bare var led og ked af sex), de mærkelig sexstillinger, alle spørgsmålene fra omgangskredsen,  tomhedsfølelsen når endnu en veninde blev gravid, ensomheden (for ingen forstod noget), magtesløsheden og tristhede. Oh, jo jeg huske skam det hele.

Og derfor forstår jeg også desperationen bag de ikke helt gennemtænkte valg. Jeg har selv kastet 10000000000000 af kroner efter tvivlsomme behandlinger og produkter, så jeg skal ikke sidde og dømme nogen. Mit ønske var så voldsomt og fyldte alt. Jeg tænkte slet ikke på mig selv.

På Facebook hvor jeg er admin på PCO Danmark og her på bloggen, kontaktes jeg næsten dagligt af folk, der vil have jeg skal reklamere for deres behandlinger eller produkter. Jeg siger som regel nej. Der findes så mange producenter og sælgere som mener, at lige netop deres produkter er velegnet til at hjælpe os PCOkvinder med enten vægttab, bedre helbred eller graviditet. Måske nogle af disse produkter virker, det ved jeg jo faktisk ikke. Men for mig er det altid mistænkeligt, når markedsføringen går gennem Facebookgrupper, og som regel dækker sig ind under folk der har prøvet disse produkter. Når man så lige bruger 2 sekunder på at undersøge disse personer – ja, så findes de ikke, eller det viser sig at de sælger produkterne. Det er ikke i orden i mine øjne. De produkter vil jeg ikke hjælpe med at markedsføre. Jeg er virkelig blevet tilbudt mange sjove ting af producenterne og sælgerne. Mange vil jo gerne have at jeg sælger deres produkter for dem. Og ja, det kunne jeg måske blive rig af, men min moral er altså bedre end det 😉

At vi er ekstra sårbarer og at nogen mennesker ønsker at udnytte os, er tragisk. Det er koldt, kynisk og handler om penge. Det gør mig harm og strider imod alt hvad jeg kæmper for. Selv bruger jeg rigtig meget tid på at skrive på PCOliv, opsøge eksperter der kan skrive til jer, lave opskrifter osv. Alt sammen er frivilligt. Jeg tjener ikke en krone på PCOliv. Alt mit “arbejde” gør jeg med glæde, fordi jeg elsker at hjælpe. Min løn er de fantastisk mails jeg får fra jer. At der skal tjenes til dagen og vejen, har jeg dog fuld forståelse for. Det skal bare foregå på en god måde. Folk skal kunne gennemskue hvorfor produkterne anbefales og de skal kunne stole på at de er lovlige. Ufine forretningsmetoder og manipulation giver jeg ikke noget for. Især når det handler om produkter som vi skal indtager, synes jeg at der skal være 100% styr på det.

Hvor vil jeg egentlig hen med alt det her. Jeg vil frem til at vi PCOkvinder, på trods af vores store sårbarhed (ønsket om børn), har ret til respekt. Vi har ret til at blive behandlet ordentligt. Så derfor søde PCOkvinder – I skal passe på jer selv. Træk vejret dybt og lyt til jeres mavefornemmelse. F.eks er dyremedicin ikke ok og dyre slankeprodukter, der lover guld og grønne skove virker sjældent.  Pas på jer selv.

Jeg er stadigvæk harm over gårdagens debat. Især fordi det ikke er første gang at jeg føler nogen prøver at udnytte os. Det gør mig ked af det – at der findes mennesker derude, som vil udnytte os når vi er mest sårbare. Men husk nu – sammen er vi stærke og vi hjælper hinanden. Vi passer også på hinanden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *