Nødde/hørfrø brød
Det er længe siden at vi har haft en brødopskrift herinde:-) Så i går kastede jeg mig ud i et projekt med nye meltyper. Brødet blev rigtig godt. Jeg ville med vilje lave en udgave der ikke kræver så stor tyggeevne, da jeg engang imellem har lyst til brød der er lidt let i det.
Jeg fik afprøvet det nye Hørfrøfibre fra Lowcarbstore.dk Det gav en rigtig dejlig smag i brødet. Jeg har brugt hørfrøfibrene til flere ting efterhånden, men det var første gang jeg prøvede dem i brød:-)
Brødet er super godt friskbagt, men ellers også ristet. Fredag får I en helt fantastisk opskrift med det her brød;-)
Husk at du får 5% når du handler i Lowcarbstore.dk Du skal bare skive at du er medlem af PCOliv i bemærkninger
Nødde/hørfrø brød
5 æg
2 spsk. FiberHusk
1 1/2 dl. Mandelmel
1/2 dl. Sesammel
1/2 dl. Hørfrøfibre
1 dl. hasselnøddemel
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
2 dl. creme fraiche
2 spsk. olivenolie
Pisk æggene tykke. Tilsæt alle de andre ingredienser og pisk det godt sammen. Lad dejen hvile i ti minutter. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Smør bagepapiret med lidt olie. Hæld dejen i formen. Bag brødet i en 180 grader varm ovn i ca. 40-50 minutter. Brødet skal være helt gennembagt.