Min anmeldelse af “Stenalderkost” af Thomas Rode Andersen

D. 10. Oktober udkom bogen “Stenalder kost – palæoopskrifter til det moderne menneske” af Thomas Rode Andersen. En absolut fantastisk kogebog. Jeg er vildt begejstret. Er faktisk aldrig blevet så grebet af en kogebog, som denne. Bogen er lækker, lækker, lækker. Faktisk et ord der dækker det hele:-)

Bogen er med hardcover og fantastisk billeder. Virkelig inspirerende. Og det bedste af det hele er at vi PCOpiger kan spise det meste. Jeg bliver ikke så ofte inspireret af kogebøger, så faktisk tit at de er lidt kedelige, men denne er meget anderledens. Det er fantastisk at se “vores” mad sat så lækkert op og sammensat på denne måde. Det er virkelig en gave Thomas Rode Andersen har – det med at sammensætte ingredienserne.

Stenalder kost, starter med at forklarer hvad Stenalder kost går ud på:-) Og der bliver snakket meget om gode og naturlige råvarer. Der bliver skrevet om fedt, sukker, smag og råvarer. Alt sammen på Thomas´s direkte måde. Ikke videnskab, men så vi alle kan forstå det. Det er Thomas´s egne holdninger og drømme, som han skriver om. Der er ikke specielt meget tekst, men nok til at man bliver interesseret. Det meste af bogen er opskrifter – gode lækre opskrifter. (Jeg får vist brugt ordet “lækker” en del i dette indlæg, men det er bare bogen).

Det er virklig en flot bog, som må stå på hylderne i alle danske hjem. Mere Thomas tak!!! Intet mindre end årets julegave til alle der er en smule bevidste om deres kost – kvinder som mænd.

Opskrifterne i bogen inspirerende, nemme at følge og med skønne flotte billeder til. Der er alt fra Marsklam til kokospandekager. I alt 87 lækre (ups der var den igen) opskrifter. En bog der er alle pengene værd.

Søndag kan du iøvrigt se en skøn opskrift fra bogen, her på bloggen.

Du kan købe bogen her Stenalder Kost

Se pressemeddelsen herunder.

 

 

Stenalderkost

– palæoopskrifter til det moderne menneske

Velkommen til stenalderkost, der i disse dage får flere og flere tilhængere. Her fortæller gourmet-kokken Thomas Rode Andersen om sin kostomlægning, hvor han har kvittet pasta, ris, hvede og sukker og nu lever af stenalderkost. Bonuseffekt? Energi til at arbejde 14 timer om dagen uden at bliver træt.

Med bogen her får du indblik i, hvordan du selv kan komme i gang med stenalderkost også kaldet palæo-kost: 87 lækre opskrifter, der bygger på mad uden kunstige tilsætningsstoffer, tilberedt med moderne teknikker og med en smag som moderne mennesker sætter i højsædet.

Opskrifterne består primært af kød, fisk, grønsager, æg, frugt, bær og nødder. Alt sammen naturlig og sund mad, som din krop er designet til at spise. Desuden får du Thomas´ bedste tips til træning, forklaringen på, hvorfor denne kost er så sund og muligheden for selv at opleve den geniale forskel, det gør for dig og din krop.

Fra bogen:

Thomas’ opskrifter er baseret pa den nyeste forskning i, hvordan vi genetisk set er udviklet til at spise. Glem alt om at tælle kalorier og andet pjat. Dette er ad libitum-opskrifter, og det er ganske enkelt umuligt at blive tyk og usund, hvis du laver mad efter bogens opskrifter, da hver eneste opskrift har det til falles, at næringsindholdet langt overstiger kaloriemængden.

Thomas Rode Andersen (f. 1968) er vokset op i Tøndermarsken. Efter at have færdiggjort læretiden i det sønderjyske, arbejdede han på et- og tostjernede Michelin-restauranter i Tyskland og Østrig. I Danmark var han souschef på Fakkelgården og Falsled Kro, inden drømmejobbet som køkkenchef på Kong Hans Kælder i København blev hans i 1996. I sin tid som køkkenchef på Kong Hans Kælder har han selv været chef for en perlerække af talentfulde kokke og souschefer, der senere har slået deres navn fast i branchen. I 2008 begyndte Thomas at ændre menuen på Kong Hans Kælder, så den begyndte at afspejle den sunde levevej, som han selv følger. Derfor kan man nu opleve gourmetmad, som bygger på palæo-principperne og fryder både ganen, maven og kroppen.

Tekst:        Thomas Rode Andersen
Madfotos:         Mikkel Adsbøl
Forside og billedserie:     Jes Larsen
Omfang:        264 sider
Pris:        kr. 300
Udgivelse:         10. oktober 2012

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *