
Nyt spændende produkt
Der er kommet et helt nyt produkt i sortimentet hos Viivaa. Det er en ny spændende Kokos mel . Produktet er fra Funktionel mad og indeholder færre kulhydrater end de Kokosfibre jeg normalt bruger. Det er økologisk og glutenfrit.
Jeg er jo altid på jagt efter produkter med et lavt indhold af kulhydrater, og derfor skal jeg bestemt også afprøve denne nye Kokos mel Jeg bruger en del kokosmel til brød og kager, da jeg synes det er genialt at bruge. Til kagerne giver det en sød smag og det giver en fin struktur/krumme. Denne kokosmel kan både bruges hvis du spiser LCHF og PCO i balance. Se lige her hvad Viivaa skriver om det nye Kokos mel .
Denne fine kokosmel fra Funktionel Mad er lavet af økologisk kokos som er tørret, fedtreduceret og fintmalet. Det er ekstremt rigt på fibre og fattigt på kulhydrater. Du kan bruge denne fine kokosmel i smoothies, saucer og kan erstatte op til 25 % af melet i traditionelle bageopskrifter med denne kokosmel og derved reducere både kalorier og kulhydrater. Samtidig får du et solidt tilskud af kostfibre. Husk at bruge ekstra væske når du anvender denne mel.
- Producent: Funktionel Mad
- Variant: Kokosmel fint
- Indhold: 400 gram
- Økologisk
- Glutenfri
- 50 % fibre
- 9 % kulhydrater
Næringsindhold pr. 100 g: Energi: 1339 kJ/320 kcal Fedt: 12 g -heraf mættet: 11 g Kulhydrat: 9 g -heraf sukkerarter: 9 g Kostfiber: 50 g Protein: 19 g Salt: 0 g
Du kan erstatte op til 25 % af hvedemel i traditionelle bageopskrifter og dermed reducere både kalorier og kulhydrater. Samtidig får du et solidt tilskud af kostfibre. Der findes mange opskrifter, hvor kokosmel indgår, og hvis du ønsker at skifte andre glutenfri meltyper ud med kokosmel, kan du som udgangspunkt erstatte 100 procent. Funktionel Mad anbefaler dog at bruge kokosmel i kombination med andre meltyper for det bedste resultat.
Da kokosmel er særligt fiberrigt, suger det mere væske til sig end de fleste andre meltyper. Derfor kan du reducere mængden af kokosmel i forhold til den mængde, der opgives i opskriften af andet mel (ca. 40 %). Samtidig bør du tilsætte en tilsvarende mængde ekstra væske (prøv dig frem, til du finder den ønskede konsistens). Det anbefales desuden at tilsætte ekstra æg i bagværk, hvor du bruger en stor andel kokosmel (brug et ekstra æg pr. 30 g kokosmel).
Kokosmel bruges ofte i proteinbarer og anden protein-bagværk og da gerne i kombination med proteinpulver. Melet har en naturlig sød smag, der gør, at du kan bruge mindre sødning i bagværket. Kokosmel er også velegnet som naturligt fortyknings- og bindemiddel i saucer.