Oksemørbrad med rucola og parmesanchips – opskrift fra “Kvinde optimér din kost”*

Denne fantastiske ret er fra den nye kogebog – Kvinde optimér din kost. Skrevet af Sandra Pugliese. Du kan læse min anmeldelse af bogen her https://pcoliv.dk/ny-spaendende-kogebog-kvinde-optimer-din-kost/


Oksemørbrad med rucola og parmesanchips

4 portioner. Tilberedningstid: 1½ time, men den reelle arbejdstid er dog kun 35 minutter.

Dette er en yderst simpel ret at lave, men den smager fantastisk og er altid et hit hos gæster. Det hele kan forberedes på forhånd, så kødet bare skal steges, når gæsterne er der, og hvis du sørger for at købe en ordentlig kvalitet kød, kan det kun blive en succes.

800-1200 g mør oksemørbrad alt efter hvor meget kød du vil forkæle dig selv og din gæster med
2 spsk. olivenolie
4-6 håndfulde rucola, skyllede og slyngede
2 peberfrugter, grillede som på side x
3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 fed hvidløg, finthakkede
Lidt tørrede piri piri flager
100 g parmesan eller pecorino, fintrevet
Salt og friskkværnet hvid peber
Balsamicodressing side x.

Flå de grillede peberfrugter, bland dem med olie og hvidløg og smag til med salt og piri piri.

Lav 8 små toppe af den revne ost på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 5-8 minutter til osten er smeltet og de er gyldne. Lad dem køle af på bagepapiret på en rist eller et koldt bord.

Krydr kødet godt med salt og peber.

Brun kødet i olien på en varm pande på alle sider og læg det på en rist over en bradepande i ovnen ved 200 grader og steg det 20-25 minutter alt efter hvor tyk en mørbrad du har, og hvor rødt du ønsker kødet, og hvordan din ovn varmer. Jeg bruger altid et stegetermometer for at være sikker, og jeg foretrækker det klart meget rødt, men det er jo op til dig. Tag hellere kødet ud lidt for tidligt og lad det trække færdig pakket ind i stanniol og et par viskestykker, end at vente til det har fået for meget.

Kødet har bedst af at trække lige så lang tid, som det har fået i ovnen inden du begynder at skære i det.

Vend rucolaen med dressingen, anret den på et fad, læg skiver af mørbrad ovenpå og pynt med grillede peberfrugter og parmesanchips.

Her passer ovnstegte rodfrugter rigtig godt til, se side x, eller bare sådan, hvis du har forkælet dine gæster med en forret, eller I skal have dessert efterfølgende. Jeg serverer også gerne finhøvlede fennikelskiver, drysset med salt og peber og dryppet med god olivenolie til, for sammen med rucolasalaten er det alt rigeligt tilbehør til kødet.

Tip – Lav en større portion grillede peberfrugter, de holder sig fint et par dage på køl, og smager skønt både på pizza, i sandwich, som tilbehør til lidt stegt eller grillet kød, sammen med en god ost eller bare som en af retterne på et tapas-bord. Du kan også fint bruge kalvemørbrad i stedet for oksemørbrad.

5 thoughts on “Oksemørbrad med rucola og parmesanchips – opskrift fra “Kvinde optimér din kost”*

    1. Det her er desværre hvad jeg har modtaget fra forlaget. Og jeg må ikke bare offentliggøre andet. Beklager meget. Men mon ikke man selv kan blande en god dressing til???

  1. Hej ;o)

    Jeg ser først denne tråd nu….MEN hvis nogen stadig er interesseret i dressingen, så er den meget enkel. Pisk lidt rigtig god lagret balsamico med fintrevet skal af en øko citron, lidt havsalt og god olivenolie. Evt. lidt sort friskkværnet peber.

    KH
    Sandra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *