Pandebøf med grøntssagssauce.
Dette er en nem hverdags ret. Som kan varieres på mange måder. Man kan tilsætte de krydderier man ønsker. Jeg synes nogle gange at hakket kød bare er trættende. Men denne udgave gør at det bliver lidt anderledens:-)
Pandebøf
1 kg. hakket Oksekød
2 Æg
3 spsk. hvid hvede eller rugmel
1 Rød Peberfrugt
1 Løg
Vand
Salt og peber
Krydderier (oregano og Timian)
Sauce
1 Porre
1 bakke Champignons
4 Tomater
1 fl. Cremefine
Salt og peber
Bland alle ingredienserne til pandebøffen. Løg og peberfrugt finhakkes. Det skal have samme konsistens som frikadellefars. Krydderierne er efter egen smag. Jeg brugte oregano og timian. Men hvidløg, chili, paprika osv kan også bruges. Steg bøffen på en pande. Ca. 8 – 10 minutter på hver side. Man kan vende bøffen ved at bruge et stort grydelåg.
Svits porre og champignons i lidt olie. Tilsæt cremefine og lad det koge lidt. Smag til. Lige inden servering tilsætte de hakket tomater. Vil man have lidt tykkere sauce, kan man jævne med lidt maizena.
.
kan anbefale at komme revet citronskræl fra en citron i farsen til bøf. Og fintsnittede ramsløg gør det bestemt ikke dårligere. Blot hvis du mangler ideere 🙂
På billedet er der noget tilbehør, hvad er det?
Det er https://pcoliv.dk/blomkalsris/ med lidt grøntsager i:-)