Pandekage kage – Hurra :)

Pandekage kage 1

HURRA!

Så er det i dag at PCOliv.dk fylder 4 år. Og hvilke spændende 4 år det har været. Jeg synes jo at det var i går, hvor jeg frustreret gik rundt og prøvede at finde inspiration og opskrifter til en kost som jeg kunne tåle. Men dengang fandtes det bare ikke. Der var ingen LCHF, Palæo eller Lowcarb. Der var ingen blogs og absolut ingen hjælp at hente nogen steder. Hvis man ville spise en kost med få kulhydrater, måtte man leve af de få opskrifter der var i “Spis dig gravid”. Og ikke for at kritiserer med det bliver altså kedeligt i længden.

Der var heller ingen alternativer til gode brød og kager. De opskrifter der var på de ting, var forfærdelige (undskyld) og tanken om ikke at få de ting igen, var ikke til at bære. Så jeg søgte nettet igennem i Norge, Sverige og USA. Her er de jo altid længere fremme end os. Men hold da op hvor var det besværligt og tidskrævende. Jeg begyndte at samle mine opskrifter på en blog (sådan en gratis en man opretter), men det greb hurtigt om sig. Alle jeg snakkede med, ville have opskrifterne og derfor besluttede jeg at lave en lidt mere professionel blog. Så d. 30. november 2010 åbnede jeg endelig for det PCOliv I kender i dag 🙂

Første indlæg jeg lagde op var dette Blomkålsmos En opskrift der stadigvæk er relevant og smager fantastisk. I søde læsere kom hurtigt til og uden jer var det slet ikke muligt 🙂 Selvom man i dag kan finde mange blogs og bøger med opskrifter vi kan bruge, så kigger I stadigvæk jævnligt forbi og det er jeg rigtig glad for.

Årene har bragt mange spændende ting med sig. Foredrag, kurser, kogebøger og mange andre ting. Desværre har jeg måtte lukke end del af tingene ned igen, da jeg pga. min fibromyalgi er meget handicappet. Der er desværre ikke meget energi og overskud til at stå i køkkenet eller komme ud til jer. Men jeg har valgt at beholde bloggen og kører den på hobbyplan. Det har faktisk været spændende (og hårdt) at vende tilbage til det jeg startede med. Madglæden og inspirationen er ligesom blevet endnu større 🙂 Det hårde er at jeg har så mange idéer, som jeg ikke kan gennemfører. Især kurserne kunne jeg lidt at holde. Det var så sjovt at komme ud og møde jer. Og hvor er der dog behov for sammenhold, oplysning og viden om PCO.

Jeg får så mange mails fra jer, hvor I deler jeres livserfaringer, problemer og desperationen. Jeg prøver at hjælpe jer så godt jeg kan, men hvor ville jeg ønske at systemet kunne klare det:) Men der er ikke så mange steder at få hjælp når man har PCO. Det er det der inspirere mig til at fortsætte bloggen. Alle jeres historier, små hilsner, takke mails osv. giver mig kræfter til at fortsætte og bidrage med det jeg nu kan. Det er skønt at få mails fra jer de varmer helt ind i mit hjerte. Så mange tak til jer 🙂

Egentlig vil jeg bare sende jer alle en kæmpe tak for at inspirerer mig og give mig så meget igen 🙂 Og så synes jeg at vi skal fejre det med en lækker, smagfuld kage, så bestemt viser hvad jeg står for og at livet ikke behøver være kedeligt fordi man har PCO 🙂

 

Mit valg faldt i år på en pandekage kage. Jeg har jo gennem årene lavet en del kager, så det skulle være noget jeg ikke havde lavet til jer før 😉 Denne kage blev meget lækker og er nok den bedste PCOkage vi har fået i familien 🙂 Kagen smager af karamel pga. nøddemelet, og passer perfekt sammen med hindbærrene.

Den hurtige læser kan nok tælle at der mangler en pandekage. Men Nicolai elsker at være i køkkenet når jeg nusser rundt. Og denne dag stod han på en skammel ved siden af pandekagerne. Fristelsen blev for stor 🙂 Pludselig manglede der en bid af den ene 😉 Så blev vi enige om at prøvespise den – det var vi nød til 🙂

God fødselsdag alle sammen og TAK 🙂

Pandekage kage 2

Pandekage kage 1

Pandekage kage 3

13 thoughts on “Pandekage kage – Hurra :)

 1. Sikke en lækker kage…
  Hvor ser den flot ud!
  Det må simpelthen prøves en dag!!

  Og tillykke med bloggens fødselsdag!!

  I dag er mit første besøg, så jeg har ikke fået snust så meget rundt!!! Men der ser ud til at være nogle lækre opskrifter!! 🙂

 2. Kan man erstatte sukrin+ med alm. sukrin, altså bruge dobbelt portion af den alm. sukrin, når man ikke har sukrin+ i skabet? 🙂

 3. Tak for en fantastisk side!!

  Hasselnøddemel – er det hjemmemalet eller købt? Og hvis købt, er det så muligt at udskifte det med hjemmemalet? 🙂

  1. Det kan man uden tvivl, men det vil give en anden smag og mængden kender jeg ikke. Det to typer mel suger forskelligt.

  1. Hej Mia
   Jeg har ikke prøvet, men tænker at det kan man vel godt. Jeg ville forsøge med bagepapir imellem hver pandekage. Så klister de ikke sammen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *