Pandekager med kamutmel – af Maj Larsen.

Maj Larsen har sendt denne opskrift på pandekager. Mange tak Maj:-) De ser super lækre ud og kunne bestemt godt friste på en kold vinter dag:-) Beklager der er lidt tekniske problemer med billedetHer er hvad Maj selv skriver om pandekagerne:

“Jeg har sådan haft lyst til pandekager – så lod mig inspirerer af Urtekrams pandekager http://www.urtekram.dk/opskrifter/opskrift/Kamut-pandekager/ . Resultatet blev rigtig godt, og tænkte at jeg ville dele den:)  Jeg stregte dem i kokosolie og servede ISIS is, samt hjemmelavet syltetøj uden sukker til.. MUMS. Smagen er selvfølgelig ikke som “Rasmus klump pandekager” men gode er de.. Mvh Maj”

 

Pandekager med kamutmel – af Maj Larsen

125 g. Kamutmel
1/4 tsk. Salt
1 tsk. Vanilje
3 Æg
2 1/2 dl. Mælk
2 spsk. Sukrin

Det hele blandes sammen, pisk ikke alt mælken i med det samme før til sidst. Steg dem på en pande, som almindelige pandekager.

 

.

9 thoughts on “Pandekager med kamutmel – af Maj Larsen.

 1. Lavede disse her til aften. De blev rigtig lækre!!! (Lavede dog lidt om i opskriften, fordi vi kun var to personer – 80 gr. kamut, 180 gr. mælk, 3 medium æg, 2 tsk flydende sød samt vanillie). Dejligt på sådan en officiel pandekagedag 🙂

 2. Har efter hånden lavet deiis pandekage et par gange og de er bare rigtig lækker, de smagte bedst 2. gang jeg lavede dem og kan varmt anbefale dem. jeg synes de smager næsten ligesom alm. pandekager

 3. Det er lang tid siden du har spurgt Camilla, men jeg plejer at få ca. 8 pandekager ud af denne portion på en stor pande.

  De smager forøvrigt rigtig godt. Jeg smelter gerne lidt sukkerfri chokolade og spiser det til sammen med ISIS is 🙂

 4. Hej,

  der er da alt for meget kulhydrat i… så vidt jeg kan regne ud…

  Men hvis halvdelen af melet bliver erstattet af mandelmel, mælken bliver erstattet af vand og der bliver tilført lidt mere æggehvide, så er de vidt mere ligeligt fordelt mht. fedt/kulhydrat/protein 37/26/34

 5. Hej 🙂

  savner og lave pandekager, så dejligt med en opskrift på det, MEN jeg har fået afvide af en kiss-kost diætist at man ikk må få kamutmel, når man har pco(s). så er der nogle der ved hvad man kan erstatte kamutmel med?

  Hilsen Elisabeth

  1. Det er lidt efter hvilken diætist man spørg:-) De fleste siger at du kan spise det i små mængder, med massere af fedt og protein.

   Hvis du vil undgå det, er der nok ikke andre muligheder end mandelmel eller andre nøddemelstyper:-)
   Prøv evt. mine skønne blåbærpandekager https://pcoliv.dk/blabaerpandekager-med-frugt/ eller søg på pandekager i søgefeltet. Der ligger flere udgaver.

   Det er svært at lave tynde pandekager uden mel. Det er ikke helt lykkes mig endnu:-)

 6. jeg er tilknyttet gynækologisk klinik, Taastrup hos Bjarne Stigsby og det er hans kone jeg har som diætist. men tror jeg prøver med mandelmel. Tænker lidt at det måske ikke smager så fantastisk med rugmel. Jeg er meget ny i alt det her og synes det er rigtig svært og vide hvad man må og ikke må, og hvad man kan og ikke kan. men tak for tippet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *