Påske lammekølle i Römertopf*

På min fødsesdag skulle jeg selvfølgelig have det mad som jeg bedst kan lide. Og jeg er vild med lammekølle. Det er bare det bedste kød der findes:-) Vi plejer at grille lammekølle, men denne gang ville jeg afprøve det i min nye Römertopf. Og det var et godt valg:-) Aldrig har jeg fået en bedre lammekølle. Der var så meget smag i, den var saftig og lækker. Opskriften er på gennemstegt lammekølle, da jeg ikke kan lide den rosa.

Det er super nemt at lave mad i en Römertopf. Det er bare at smide det hele ind, vente nogle timer og så er der mad. Skønt i en børnefamilie;-) Jeg ved at grøntsagerne måske ikke ser så lækre ud i farven, men hul i det. De smager fantastisk:-) Der er ikke lavet energiberegning på denne ret, da det var svært at finde tal på lammekølle. Selvom den vejer 1200 g. så er det meste af det jo ben.
Rigtig god påske til jer alle sammen:-)[password-protect]

Påske lammekølle i Römertopf
.
1 stk. Lammekølle ca. 1200 g.
2 Porre
4 rød Løg
2 Æbler
10 fed Hvidløg
Herbes de Provence
Salt og peber
.
Spæk lammekøllen med hvidløg – dvs. stik huller i kødet med en skarp kniv og put halve fed hvidløg i. Gnid kødet med olie, salt, peber og herbes de provence (du kan også brug rosmarin). Snit alle grøntsagerne groft og læg dem i Römertopf. Læg lammekøllen over. Læt låg på. Sæt det hele i en kold ovn, som du sætter på 180 grader. Jeg er ikke til rosa lammekølle, så det her er gennemstegt;-) Det skal have ca. 3 timer.
Grøntsagerne kan spises som de er, men jeg elsker at tilsætte en masse persille og så blende dem til en tyk mos. Det smager fantastisk. Jeg fik en dejlig salat til med iceberg, agurk, tomater, peber, gulerødder og feta. Dressing af lime og olivenolie.[/password-protect]
.
.
.
.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *