Påskefarsbrød med broccolisauce.
Påske er jo æg, æg, æg. Og her i familien elsker vi æg:-) Jeg synes denne ret er dejlig velsmagende. Nem at lave og forholdsvis billig. Broccolicremen er mættende og smager godt. Men man kan også lavet stuvet spinat til. Man kan nok også finde på mere spændende grøntsager at få til, men det her var nem:-)
.
.
Påskefarsbrød med broccolisauce.
500 g. Hakket svinekød ca 6%
3 Æg
50 g. Kamutmel (kan undlades hvis du spiser LCHF)
50 g. Røget svine mørbrad
1 løg
2 fed hvidløg
1 boulionterning (svine)
1 spsk. Oregano
vand
Salt og peber
.
3 Æg
50 g. Kamutmel (kan undlades hvis du spiser LCHF)
50 g. Røget svine mørbrad
1 løg
2 fed hvidløg
1 boulionterning (svine)
1 spsk. Oregano
vand
Salt og peber
.
Tilbehør
1 Blomkål
200 g. grønne Bønner
.
1 Blomkål
200 g. grønne Bønner
.
Sauce
200 g. Broccoli
1/2 flaske Milda cremefine 7% (Hvis du spiser LCHF kan du erstatte med piskefløde)
Salt og peber.
200 g. Broccoli
1/2 flaske Milda cremefine 7% (Hvis du spiser LCHF kan du erstatte med piskefløde)
Salt og peber.
evt. lidt vand fra broccolien
.
.
Skær 3 meget tynde skiver af mørbraden og fin hak resten. Hæld kødet i en skål, tilsæt 1 æg, mel, finthakket løg, hvidløg, finthakket mørbrad, oregano, salt og peber. Opblød terningen i lidt kogende vand, og kom det i farsen. Rør godt. Tilsæt evt. lidt vand til farsen har den rette konsistens. Læg lidt fars i en fad og læg 2 kogte æg på. Fordel resten af farsen over og rundt om. Form et farsbrød. Læg de tre skiver mørbrad på toppen. Bag farsbrødet i en 200 grader varm oven i ca. 45 minutter (afhænger af hvor tykt du former farsbrødet).
.
.
Damp blomkål og Bønner
.
.
Kog Broccolien. Først stænglerne og når de har kogt lidt, så tilsættes toppene. Derved er det hele kogt samtidig og toppene er fine grønne. Hæld vandet fra broccolien (husk at gemme lidt). Blend det med en stavblender. Tilsæt Milda, salt og peber. Og varm det igennem. Tilsæt evt. lidt vand fra Broccolien, hvis cremen er for tyk.
.
.
Energifordeling
1799 g. 1604 kcal – 401 kcal pr. person
1799 g. 1604 kcal – 401 kcal pr. person
23% Kulhydrat
35% Fedt
43% Protein
35% Fedt
43% Protein
.
.