
PCO basislager
PCO-tips! Hav altid i dit køkken
Af Ida lysdahl Fahrenholtz©
Kender du det? Du kommer sent hjem fra en travl arbejdsdag og du orker bare ikke at gå i gang med det helt store kulinariske måltid. Eller endnu værre: Der er intet i dit køleskab! Du ryger ned til pizzamanden – for nu skal det bare gå stærkt med at få noget indenbords. Øv… næste dag vågner du med hovedpine og dårlig samvittighed. Mit bedste råd er: Vær altid forberedt på en sådan dag – for de kommer! Aftensmaden behøver ikke nødvendigvis at være en varm ret, du står og forbereder i flere timer. Det kan sagtens være en omelet, som du hurtigt bikser sammen af 3 æg og lidt spinat fra fryseren, 1 dåse makrel på 1 skive rugbrød eller en skål skyr med mandler. Men det kræver naturligvis, at de ting findes i dit hjem. Her har jeg lavet en liste over de ting, som altid er at findes i mit køkken – så er jeg forberedt:-) Håber I også kan få glæde af den. De varer, som er skrevet i kursiv er ekstra smagsgivere, som ikke er nødvendige, men kan være gode at have for at give smag på en nem og hurtig måde.
I din fryser:
Grønne bønner
Spinat
Andre posegrøntsager, fx blomkål- og broccolibuketter
Kyllingefileter
Rejer
Fisk; fx laksefileter, sej, ising og torsk
Bær
Rester fra en aftensmad; fx frikadeller eller kødsovs, som du hurtigt kan tage op og varme
I dit køleskab:
Æg
Skyr, fromage frais eller kvark
Hytteost, skæreost, friskost eller smøreost
Mayonnaise (på rapsolie)
Pesto (på olivenolie)
Citronsaft
Balsamicoeddike
Bouillonterninger
Soja
Fiskesovs
I dit køkkenskab:
Tun på dåse
Makrel på dåse
Torskerogn på dåse
Andre dåsefisk; fx kippers, pebermakrel og torskelever
Olivenolie og rapsolie
Mandler og andre nødder
Isis Free Chokolækkerbar
Nøddesmør, peanutbutter eller Cavalier Chokonøddecreme
Rugbrød og knækbrød
Fiberkiks / Helseklidbrød
Rugmel
Fiberstrø og hørfrø
Hakkede, fåede tomater på dåse
Diverse krydderier
Flydende sødemiddel
-Af Ida Lysdahl Fahrenholtz,
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne
Tak Ida, for dette rigtig gode indlæg:-) For ja, hvor jeg kender det;-)
Mange tak!
Hvor ville jeg ønske man kiggede på de kræsne pco piger der ikke kan lide kvark, skyr, torskerogn,makrel Mayo, smøroste osv synes det til tider kan ære svært at variere kosten og synes det er svært med morgenmad når jeg ingen former for youghurt kan lide ud over den fede appelsinyoughurt:)
Man kan jo være kræsen over for alt. Nogen er der for skyr, andre ikke. Nogen kan ikke lide mandler – andre elsker det osv. Så tror desværre ikke at det er nemt at tage hensyn til:-)
Prøv at bage nogle pandekager eller put appelsinmarmelade i skyr (stort hit hos mine youghurt elskende unger
Hej Anne
Jeg vil foreslå, at du prøver at tage udgangspunkt i hvad du GODT kan lide.
Prøv at lave en list over hvad du godt kan lide, så er det nemmere at se muligheder i stedet for de begrænsninger, som ligger i at der er ting du ikke bryder dig om at spise.
Med hensyn morgenmaden, kan du lave en ide-liste, som hele tiden er klar til at skrive på, hvis du ser noget som du har lyst til at prøve. Og vær åben for nye ideer. Jeg har f.eks. gennemtrævlet kogebøger og hjemmesider for ideer til retter med æg og kylling. Og når jeg stødte på noget som var nemt prøvede jeg det af.
En af mine “nød-rationer” består i, at jeg næsten altid har hårdkogte æg i køleskabet.
1000 tak for endnu et godt indlæg Ida!
Anne, jeg er sikker på at en diætist vil kunne give dig en masse gode tips! Jeg er selv ret kræsen når det kommer til oste, mayo og mange andre ting der ellers et godt til Pco, men har været hos diætist, der tilpassede tingene efter mine smagsløg 🙂 det behøvet ikke koste en bondegård, og det er guld værd i en travl hverdag!
Super med en liste over “must-have” i køkkenet.
Endnu en idé er at man nogle gange kan købe frossen kogt hønsekød i tern.
Det er spiseklar efter optøning.
Jeg har også altid nogle friske grøntsager, som kan spises rå f.eks. gulerødder, agurk, tomater, peberfrugt, bladselleri.
Som smagsgivere er jeg blevet glad for løgpulver og hvidløgspulver. Det kan peppe smagen på hurtige retter op.