PCO-tips – hvordan spiser jeg på ferie og på restaurant? Af Ida Lysdahl Fahrenholtz©

PCO-tips – hvordan spiser jeg på ferie og på restaurant?

Af Ida Lysdahl Fahrenholtz©
www.netslank.dk. Personlig vejledning af PCO specialisterne.

Gode råd til når du går ud og når du skal på ferie.

  • Hold dig til proteinrige retter såsom steaks, kylling, fisk og skaldyr.
  • Bed om at få retten serveret uden pasta/ris/kartofler og spørg evt. til ekstra grøntsager i stedet. Når tjeneren kommer med brødkurven, sig ”nej tak” til at have den på bordet. Bestil evt. oliven som snack.
  • Vælger du en salat, så bed om olivenolie i stedet for anden dressing og spørg efter rugbrød i stedet for det lyse brød.
  • Minimum et hovedmåltid om dagen bør være uden stivelse. Spis hellere for meget fedt og protein end kulhydrat.
  • Spis max 1 stk. frugt om dagen.

Italien:

  • Gå efter ”antipasti” og ”secondi”-retterne. Her kan du bl.a. få kalvefilet, mørbrad og andre proteinrige lækkerbiskner og de serveres oftest uden stivelse.
  • Vil du have dessert, så vælg ost.
  • Pas på pastaretterne – det er ren stivelse og serveres ofte uden protein.

Spanien:

  • Vælg fx tapas. Her kan du bl.a. få oliven, saltmandler, hvidløgsstegte rejer, ost, lufttørrede skinke, blækspruttesalat i olie, svampe i hvidløgsolie eller pølser. Gå uden om det hvide brød.

Grækenland:

  • Vælg fx lammekød, mørbrad eller laks med tzatziki og græsk salat.

Thailand:

  • Gå efter ”stir fried dishes”. De indeholder protein og grønt og serveres som regel uden ris – men frabed dig dem for en sikkerheds skyld.
  • Pas på de højglykæmiske frugter!

Sushi:

  • Vælg sashimi, rispapirsruller, edamamebønner, misosuppe, sticks og salater. Edamamebønner.

 

3 thoughts on “PCO-tips – hvordan spiser jeg på ferie og på restaurant? Af Ida Lysdahl Fahrenholtz©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *