PCOliv.dk skifter ejer – Nøglen gives videre

Det er med meget blandende følelser, at jeg skriver det her indlæg. For PCOliv.dk er som mit lille barn. Jeg startede i 2010 bloggen her og hvor  har jeg brugt meget tid på den siden 🙂 De fleste år har jeg skrevet et blogindlæg om dagen. Gerne indlæg hvor der har fuldt en opskrift med. Det er blevet til ufattelig mange indlæg og opskrifter. Nu er tiden til at give bloggen videre.

Hvorfor giver jeg slip?
Jeg har virkelig brændt for PCOS og alle jer læsere. Men desværre er jeg blevet syg. Det sidste år har jeg kæmpet mod æggestokkræft. En hård og uretfærdig kamp. Desværre har det betydet at jeg ikke rigtig har energi til at give PCOliv.dk den omsorg som den (og ikke mindst I kære læsere) fortjener. De fleste dage kan jeg dårligt klarer mig igennem, har kvalme, smerter og tænker slet ikke på PCOS. At udvikle opskrifter der passer til os PCOkvinder, fungere bare heller ikke mere må jeg indrømme. Med den konstante kvalme, bliver jeg nød til at spise ting jeg har lyst til og ikke tænke på om det er PCOvenligt, foto flot og perfekt. Ofte er det bare yoghurt, kartofler, brød osv. Og det hører jo ikke rigtig til på bloggen;) Da min situation desværre kun ser ud til at blive værre, har jeg gennem længere tids overvejelser, besluttet mig for at give bloggen videre til en anden. En der kan puste liv i min kære blog og en som vil jer læsere alt det bedste.

Hvad betyder det for jer læsere?
Det betyder at I igen får en aktiv blog om PCO/S og det vil bestemt være godt. Det betyder desværre også at alle jer der har delt opskrifter og jeres private historier får disse ting slettet for bloggen. Netop jeres historier og opskrifter er givet til mig og dem giver jeg ikke fra mig uden jeres tilladelse. Så hvis du fortsat vil have din historie eller opskrift liggende på bloggen og fortsat hjælpe andre kvinder med PCO/S, så skal du sende mig en mail inden 1/5-2018. Du kan kontakte mig på nrebdahl@hotmail.com

Hvem overtager så PCOliv.dk?
Den nye ejer er Mai-Britt Andreasen. I kender hende for bogen “Sund Base” og som tidligere formand for PCOforeningen. Mai-Britt ved alt om PCOS og har selv levet med det i mange år. Hun er fuld af energi og brænder så meget for jer og bloggen. Jeg ved at det bliver så godt for alle parter. Og jeg vil elske at se liv, energi, viden, opskrifter og meget mere på bloggen igen.

Her kan du fortsat følge mig
Jeg vil skrive meget mere til jer inden jeg overdrager bloggen til Mai-Britt, her pr. 1/5-2018 🙂 For jeg har stadigvæk en del på hjertet og ikke mindst skal jeg sige ordentlig farvel til alle jer skønne dejlige læsere, som har betydet så meget for mig gennem årene. Jeg vil dog stadigvæk blogge lidt på FruSpinat.dk. Det er dog ikke specielt om PCO, men mere om mit liv. I kan bla. følge med i min kræft dagbog, min familie, vores mad, min datters blog, rejser og hvad jeg ellers laver 🙂 I er meget velkommen til at kigge forbi 🙂

Hvad kommer der til at ske på PCOliv.dk?
Jeg ved at Mai-Britt er det perfekte valg til at føre bloggen videre. Hun vil selvfølgelig gøre det på sin egen måde og det er sådan det skal være. Hun vil uden tvivl give jer så meget og hjælpe jer mere end jeg har gjort gennem årene. Så jeg håber I vil tage godt i mod Mai-Britt. Selvom det er med vemodigt hjerte, er jeg glad og lettet over at have fundet, en som Mai-Britt til at føre PCOliv.dk videre. Det som især glæder mig, er at Mai-Britt har flere forskellige uddannelser bag sig og kan vejlede jer, på mange forskellige måder.

Her under skiver Mai-Britt lidt om sine planer for PCOliv.dk. Jeg kan love jer at det bliver spændende. Og jeg glæder mig til fortsat at følge PCOliv.dk

 

Mai-Britt Andreasen
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed
Integrativ Coach og Terapeut
Stressmentor og -coach
Under uddannelse til Integrativ psykoterapeut

 

 

Mine planer for PCOliv
Skrevet af Mai-Britt Andreasen

Som I allerede nu ved, skal jeg i den nærmeste fremtid overtage PCOliv efter Nina. Jeg har haft virkeligt mange overvejelser om, hvorvidt jeg overhovedet var egnet til lige denne opgave. For det første har Nina lagt et kæmpe arbejde i, hvad der for mange har været en redningskrans i dette virvar af informationer, velmenende råd og decideret misvisende overbevisninger. Hun har arbejdet passioneret og til trods for genstridigheder forholdt sig objektiv og åben overfor alle nye tiltag i PCOS-regi. Jeg er helt klart mere subjektiv. Min uddannelse som Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed har sat sine spor rent livsstilsmæssigt. Der er ikke en endegyldig sandhed, når det kommer til det at leve med PCOS. For nogle er det logisk at satse på ændringer i kosten. For andre er masser af motion, medicin eller terapi vejen frem. Hver enkelt kvinde med PCOS bør betragtes ud fra hendes personlige indre landkort. Hendes ønsker, hendes mål, hendes behov, hendes ressourcer og ikke mindst hendes holdninger bør alle være en del af det, der tages stilling til, hvis man skal rådgive og vejlede. Hvordan får jeg lige en enkelt hjemmeside til at matche det, som mere end 150.000 danske kvinder har behov for at vide hver især? For det andet har jeg slet ikke PCOS mere. Faktisk er det mere end 5 år siden, jeg sidst havde polycystiske æggestokke, udebleven menstruation og insulinresistens. Jeg har og vil altid have en større sandsynlighed for igen at udvikle PCOS og diverse følger deraf, og det ligger selvfølgelig i baghovedet på mig. Men ærligt, så er det ikke noget, jeg på nogen måde tænker over i hverdagen. Jeg har vendt og drejet dette med venner og kollegaer til hudløshed. Kan jeg repræsentere livet med PCOS, når jeg ikke selv har det? Det jeg er kommet frem til er, at det jo lige netop må være hovedformålet med at følge PCOliv: At komme dertil, hvor man enten slet ikke har PCOS eller som minimum ikke er plaget af det.

Allerede da Nina præsenterede mig for denne mulighed, kunne jeg mærke et lille bål blive tændt i mig, og universet blev ligesom bare ved med at lægge brænde på. I mit feed på Facebook, Pinterest og hvad jeg ellers bruger af sociale medier dukkede der små tegn op. Jeg fik pludseligt takkemails fra kvinder, der havde læst og fulgt min kogebog ”Sund Base”, og nu selv levede et liv uden PCOS. Jeg vågnede om natten med idéer til siden. Og hvis man ikke kan stole på universet og alle de små tegn, der dukker op, hvad skal man så tro på?

Så nu er vi her. Om ganske kort tid overtager jeg PCOliv, og jeg er allerede i fuld gang med at designe hjemmeside, få styr på idéer og gøre mig helt klart, hvad det er denne fabelagtige platform skal bruges til. Det første stykke tid vil det hele nok virke lidt rodet, for jeg kommer til at tage det et skridt af gangen, men jeg glæder mig til at præsentere en helt ny hjemmeside for jer. Et opslagsværk, hvor I kan finde viden, inspiration og samtidig få svar på alle jeres spørgsmål. Jeg kommer til at inddrage såvel sundhedsfaglige som private, der har en interessant vinkel på det at leve med PCOS. Jeg kommer til at samarbejde med forskellige behandlere, der gør noget særligt for kvinder med PCOS. Jeg kommer til at invitere til foredrag, workshops og andre arrangementer. Jeg kommer til at bevare brevkassen/bloggen, så skriv endeligt allerede nu, hvis I har idéer til input eller måske endda nogle frustrationer, I står med. Samtidig følger jeg med stor begejstring den nyeste viden, der dukker op på dette område rundt om i verden. Det er bestemt ikke altid, at vi danskere er klar til de helt store og alternative tilgange. Vi vil helst holde det meget – hvad skal jeg kalde det – lægevidenskabeligt. I min verden er metasundhed kommet for at blive. Krop, sind og sjæl er forbundet, hvilket denne side også kommer til at bære præg af.

Jeg glæder mig helt vildt til at se, hvad fremtiden bringer for mig, for os og for denne side. Jeg ser det først og fremmest som et organisk forum, hvor der er plads til forskelligheder og unikheder. Hvis du allerede nu ved, at der er nogle ting, du mangler, så kom gerne med en kommentar, så jeg allerede i opsætningen af den nye platform kan tage højder for jeres ønsker.

Min drøm gives videre 🙂

 

3 thoughts on “PCOliv.dk skifter ejer – Nøglen gives videre

 1. Kære Nina.
  Allerførst vil jeg ønske dig al held og lykke i forhold til dit helbred.

  Dernæst, så vil jeg gerne takke dig rigtig mange gange for dit arbejde med PCOLIV.dk.
  Jeg fik for en menneskealder siden konstateret PCO, dvs. da jeg var i starten af 20’erne. Næste gang bliver jeg 52 år. Det er tilfælde, at jeg for nogle år siden opdagede, at man som PCO kvinde burde følge en bestemt kost. Selvom jeg siden da har læst mangt og meget om kost, pco mm – så har hjemmesider som denne været en grundsten. Særligt i forhold til gode artikler om PCO, om pco-diæt, om kostlister, om kunstige sødestoffer og meget meget mere samt forslag til opskrifter.

  Jeg vil gerne af hjertet takke dig for det arbejde du har lagt i det, således at jeg som PCO kvinde har kunnet orientere mig på en nem og tilgængelig måde.
  Jeg ønsker dig al godt i fremtiden,

  Og til Mai-Britt. Rigtig velkommen, og jeg glæder mig til fortsat at kunne følge hjemmesiden.

  Med kærlig hilsen
  Karen, Nuuk, Grønland
  Nuuk, Grønland

  1. Mange tak for de søde ord Karen. Det varmer virkelig mit hjerte, at læse, at alt mit arbejde har betydet noget for dig 🙂 Det er sødt af dig at give dig tid til at skrive det til mig 🙂 Tak og held og lykke til dig også fremover 🙂

 2. Kære Nina
  Jeg er ked af du er nødt til at stoppe! Men ønsker dig alt mulig held og lykke i dit livs hårdeste kamp <3

  Kærlig hilsen Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *