Nina´s Pebernødder

 

Da jeg blev spurgt af PCOforneningen, om jeg ville lave en opskrift til deres bagside af julebladet – sagde jeg straks ja:-) Jeg elsker udfordringer og denne var ekstra spændende, da opskriften kommer ud til rigtig mange læsere. Valget faldt hurtigt på pebernødder. Disse er super skønne. Sprøde, velsmagende og meget børnevenlige. Begge mine børn elsker dem. Da jeg første gang lavede dem i oktober måned, blev kagedåsen hurtigt tømt:-) Håber I kan lide dem………..

I kan se PCOforeningens blad her http://issuu.com/pco-foreningen/docs/december?mode=window&viewMode=doublePage Det er et spændende blad, der helt er meget godt læsestof og flere gode opskrifter:-)

Nina´s Pebernødder
– ca. 100 stk.

125 g. Smør
50 g. Sukrin (eller andet sødestof)
1/2 dl. Fløde
1 brev Pebernødde krydderi (Dr. Oetker) – eller egne krydderier
3 dl. Mandelmel (fra Funktionelmad)

Smelt smøret og rør det godt med sødestoffet, med en elpisker. Tilsæt fløden og krydderierne. Rør derefter mandel mel i.  Dejen skal være lidt klæbrig, men må ikke hænge fast på fingerne. Stil dejen køligt i et par timer. Tag dejen ud og tril små kugler (ca.1½ cm. i diameter) eller gør som jeg har gjort – tril nogle lange pølser på str. med en lillefinger. Skær stykker ud på ca. 1 cm. Læg dem på bradepanden med bagepapir og tryk dem let sammen i toppen, så de bliver lidt trekantet. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 5-10 minutter. De skal være let gyldne. Tag dem ud og læg dem på en bagerist.

Tip –  hvis du selv vil putte krydderi i og ikke bruge den fra Dr. Oetker, kan jeg anbefale stødt ingefær, kanel, hvid peber, kardemomme, bagepulver og natron. Ca. ½ tsk. af hver.

Opskriften er rette d. 31. oktober 2012

 

.

24 thoughts on “Nina´s Pebernødder

 1. er lidt forvirret – bagepulver og natron er ikke krydderier, mon ikke det skal stå i opskriften så i stedet for i kommentaren?

  1. Hej Karina.
   Nej, den er nu god nok;-) Men jeg skulle selvfølgelig have skrevet det:-) Det er fordi der i Pebernødde krydderi (Dr. Oetker), er disse ting i:-)

  1. Jeg mener nu ½ dl. Men det afhænger af mandelmelet:-) Arbejder i øjeblikket på at lave opskriften med mandelmel fra Funktionelmad. Så opdaterer jeg opskriften:-)

 2. Jeg endte med at bruge 250 ml fløde. blev dog også nødt til at putte lidt ekstra mel i, men ikke meget. Jeg bruger den fedtreduceret mandelmel man kan købe. Kan det have en forskel?
  Jeg brugte også 50 gram ekstra sukrin. Tror faktisk godt jeg kunne have brugt 100 gram ekstra. De er ikke så søde som jeg gerne ville have.
  Mine pebernødder smager meget fuldkornsagtig. Ved ikke om det kan være den kamutmel jeg bruger. Hvilket mærke bruger du??

  Jeg må sige at jeg ELSKER dine mad opskrifter, men hver gang jeg har skulle bage, er det bare gået galt! Øv. Håber på et bedre resultat med dine citron småkager som jeg skal lave til weekenden!!
  Tusind tak for en FANTASTISK side!! Uden dig og dine opskrifter havde jeg nok aldrig kunne spise PCO-venligt i over 2 måneder! Så tak!!

  1. Der er meget stor forskel på mandelmel. Det var jeg slet ikke klar over i starten. Men jeg er begyndt at skrive hvilket mærke jeg bruger nu, så er der ingen tvivl. Som sagt er jeg ved at redigerer alle juleopskrifterne:-)

   Hvis der ikke står hvilket mærke jeg har brugt ved mandelmelet, så er det ikke fedtreduceret. Det gør at du skal bruge meget mindre af det fedreduceret.

   Det er da træls at bageopskrifterne ikke virker for dig. Det er jo meget anderledens at bage med fuldkorn, mandelmel og sukrin, end med hvedemel og sukker. Skulle selv bage muffins med hvedemel i går og endte med at smide dem ud, da jeg ikke kunne finde ud af at bage med det;-) Så det er lidt omvendt nu hvor jeg har vendt mig til at bage med de andre ting:-)))

   Håber det lykkes i weekenden og 1000 tak for de pæne ord:-)

  1. Det er en lille fejl, Kristina:-) Jeg har lavet opskriften om, så den kun er med mandelmel, men havde glemt teksten – ikke smart.

   Den gamle opskrift var med 150 g. kamut og 150 g. mandelmel (ikke dehydret).

 3. Havde købt posen med Dr. Oetker pebernøddekrydderi, men blev meget skuffet, da jeg kom hjem og fandt ud af, at det indeholder mere end 50 % sukker. Så giver det ikke så meget mening at bruge penge på sukrin, birkesød eller andet. Så derfor tænkte jeg, jeg lige ville skrive det herinde, så ikke andre også bliver skuffede 🙂 Tak for gode opskrifter.
  Mette

  1. Min vurdering er at vi her snakker så få gram, at der ingen skade er. Men ellers prøv at kigge på den Urtekram har. Måske er den bedre.

   Der er jo også mulighed for at bruge rigtige krydderier:-)

  2. Jeg fik desværre først set denne kommentar efter jeg nu lige har kommet pebernøddeblandingen i min dej. – Jeg blev også meget ærgerlig over det, når det nu kunne have været undgået ved bare at bruge de “rigtige” krydderier, men stolede på at der ikke var sukker i pebernødddeblandingen, når det var en del af en PCO(S) opskrift.

   Så det bliver nok manden der må mæske sig i pebernødder desværre, og så må jeg se om jeg kan nå at lave en anden portion med “rigtige” krydderier inden jul…

   1. Ang sukker i pebernøddeblandingen, så er min vurdering at vi snakker ufattelige små mængder. Det er virkelig meget få gram, som bliver delt ud i alle pebernødderne. Så min vurdering er at det ikke er et problem

 4. jeg lavede dejen, men har aldrig oplevet at min dej drypper fra den smeltede smør, men normalt plejer man også at skulle bruge blødt smør og ikke smeltet. min dej blev meget hård og smuldrede og var ikke til at bage med, trods det at jeg gjorde præcis som der stod og jeg brugte det rigtige mel og endte med at smide det hele ud.

  1. Det er jeg ked af at høre, Jeg har bagt dem flere gange, og de lykkes hver gang. Ved ikke lige hvor det er gået galt.

 5. Jeg savner finskbrød. Har du prøver at undlade julekrydderier og skære ud i længere bidder og så smøre med æg og drysse med nødder/sukrin og så få finskbrød ud af det ? Bliver de sprøde ? Og i hvor lang tid ?

  1. Der må jeg blive dig svar skyldig, for det har jeg ikke prøvet 🙂 Men det lyder lækkert. Hvis jeg får tid, skal jeg se om jeg kan lave en opskrift på finskbrød – for du har ret, det smager skønt og det må vi da også have 🙂

  1. Det var godt Linnea. Jeg håber også at få overskud til at bage en omgang i år 🙂 For de smager nemlig rigtig godt 😉

 6. Nogen der har prøvet at bage dem med kokosfibermel i stedet for mandelmel? Tænker smagsmæssigt det er ligemeget, fordi der kommer krydderier i, men måske det gør en forskel mht. konsistensen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *