Ris a la mande – opskrift fra “Julens Glæder”
Du kan downloade Julens Glæder Gratis her
Ris a la mande (til ca. 6 personer)
1 Vaniljestang
½ liter æblemost
200 g. Perlebyg
80 g. mandler eller hasselnødder
2 spsk. Sukrin
1/4 tsk. salt
½ liter piskefløde
.
Del vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem vaniljekornene. Bring æblemosten og sukrinen i kog, i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg og den delte vaniljestang. Kog perlebyggen ved svag varme og under låg i ca. ½ time – husk at røre af og til. Stil perlebyggen tildækket i køleskabet til det er koldt.
Hak nødderne groft. Rør de kolde kerner med nødder, vaniljekorn og salt. Pisk fløden til et meget let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.
.
Tip: Perlebyggen kan koges dagen før. Kirsebærsauce https://pcoliv.dk/kirseb%c3%a6r-sauce/
Tip 2: Perlebygge bliver ekstra lækker blød af at stå i vand ca. 12 timer før man koger dem
1 thought on “Ris a la mande – opskrift fra “Julens Glæder””