Som lovet, for I nu denne opskrift på supre lækre Pirogger. De er sprøde og smager rigtig godt. Dog er de en smule tidskrævende at lave, men uden tvivl arbejdet værd:-) Du kan selv eksperimenterer med lige det fyld du kan lide. Jeg lavede dem sådan lidt pizzaagtig og det var en succes. Selv mine børn spiste dem. De er bedst nybagte, men kan også bruges i madpakken næste dag:-)

Jeg har tidligere lave en opskrift på Pirogger, men denne her er så meget bedre;-) Dejen er meget bedre især pga. at den bliver sprød;-)[password-protect]

 

Pirogger
ca, 14 stk.

4 dl. Vand
25 g. Gær
1 tsk. Salt
2 spsk. Oliven olie
1½ dl. Rugmel
4 dl. Kamutmel
2 dl. Mandelmel Fra funktionel mad

Fyld
200 g. Hytteost 4%
1 Tomat
50 g. Løg
50 g. Grøn peber
100 g. Hamburgerryg
Oregano
Salt og peber.

Udblød gæren i vandet (lunkent). Tilæst gær og olivenolien. Rør godt og tilsæt mandelmel. Rør igen godt igennem og tilsæt kamutmel og rugmel. Dejen er stadigvæk lidt klistret. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Nu kommer den lidt svære del. Del dejen i to potioner. Mellem to lag bagepapir ruller du en del dej helt flad (ca 3-4 mm. tyk). Rul ud i en firkant. Dejen drysset let med kamutmel og vendes rundt på et lag papir. Løft nu forsigtigt det øverste lag papir af. Dejen må ikke gå i stykker. Nu deles dejen i små firkanter, alt efter hvilken størrelse pirogger du ønsker (jeg lavede dem ca. i 12×12 cm.).

Bland fyldet. Hak løget, peber, tomat (tag kernene ud) og hamburgerryggen. Og rør det hele sammen. Smag til med oregano, salt og peber. Læg lidt fyld må midten af et stykke dej og fold to modsatte hjørner sammen. Så du får en trekant. Luk kanterne tæt. Vær forsigtig. Det kræver øvelse:-)

Gentag det hele med anden klump dej:-) Bag piroggerne i en 220 grader varm ovn (varmluft), i ca. 15-20 minutter.

Tip: Du kan lave dit eget fyld og tilsætte. Måske kylling med spinat og hytteost? Eller hakket oksekød med massere af krydderier?[/password-protect]

 

Engerifordeling
99 g. pr stk. 150 kcal pr. styk

29% Protein
2% Fedt
19% Mufa
50% Kulhydrat

 

2 thoughts on “Pirogger

  1. Den ser lækker ud.
    Jeg har også købt det mandelmel hos Frk. Skrumps netbutik.
    Det har et lavere fedtindhold (kun 11 g pr. 100 gram) end almindelig mandelmel ca. 44 gram pr. 100 gram), så når man bager med det, bliver der ikke kaloriebomber ud af det, selvom man bruger meget 🙂

Skriv et svar til Ulrikka Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *