
Pita Gyros i LCHF udgave og Greek night:-)
Engang imellem kan jeg godt lide at lave lidt sjov med ungerne:-) Så i går inviterede jeg dem til græsk aften. De glædede sig helt vildt, og vi snakkede meget om vores sommerferie hele dagen. Jeg lavede Pita Gyros, som er det absolutte bedste mad, man kan få i Grækenland. Guf, det er bare godt. Jeg lavede en LCHF udgave af brødene, men også en udgave med hvedemel (altså de rigtige) til familien. Den udgave kan du se her – original Pita Gyros
Det ser bare hyggeligt ud, ikk`? Der var også børnedrinks. Det er drinks ude alkohol (selvfølgelig) og med pynt i. Det fik børnene hver dag på ferien:-) Det er bare juice med en masse pynt;-)
Pita Gyros er nogle skønne bløde brød der er stegt i oliven olie. De minder lidt om de pitabrød, som vi kender herhjemme. De er bare uden “lomme” og så som skrevet, stegt i olie. Det bliver fyldt med velsmagende kød, tzatziki, tomater, agurker, løg og pomme frits:-) På ingen måde slankekost;-) Men man kan måske berolige sig med at det er det som de fleste betegner som sundt fedt- ha, ha.
I LCHF udgaven har jeg valgt at lave brødene i ovne. Det synes jeg bliver bedst. Det vil så også sige at man misser den olivenolie smag, men jeg synes faktisk at det er ok. Jeg kunne da holde mig fra de andre brød;-)
Her er den ægte græske udgave af Pita gyros. Som vi fik på ferien. Og ja, også mig – for her valgte jeg at spise uden om LCHF kosten et par gange;-) Beklager for billede kvaliteten, men det er lidt svært, at koncentrer sig, når man er ude at spise;)
Tip: Prøv også andre temaaftener. Der er nemt, hyggeligt og sjovt. Vi holder ofte Mexicoaften med tortillas pandekager med fyld, tortillachips og guacamole. Andre forslag kan være Indisk, dansk, kinesisk, etiopisk (måske afrikansk), italiensk osv. Prøv dig frem. Mine børn er som jeg tidligere har skrevet, bare vilde med det
Nå, men vi skal jo til opskriften. Jeg bestemte mig allerede for at lave en LCHF udgave da jeg var i Grækenland.
Pita Gyros i LCHF udgave
-4 stk.
Brød
2 æg
1 dl. Creme fraiche
1 dl. mælk
1 spsk. FiberHusk
2 spsk. Sesammel
5 spsk. Mandelmel
2 tsk. bagepulver
80 g. fint revet ost
lidt salt.
Kød
500 g. oksekød i tern
Krydderier – jeg brugte paprika, oregano, timian, hvidløg, kanel, koriander, salt og peber, som jeg blandende med lidt olie.
Fyld
Rå løg, agurk, tomater og Tzatziki
Pisk æggene tykke. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det godt sammen. Lad dejen hvile i 10 minutter. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Tag 1/4 af dejen og fordel den til en rund pandekage på papiret. Ca. 20 cm. i diameter. Bag pandekagen i ovnen ved 150 grader. Hold øje med den. Den skal kun lige være gennembagt og let brun. Den må endelig ikke få for meget. Gentag med de 3 næste pandekager.
Skær kødet ud i ønsket størrelse. Bland alle krydderierne med olivenolie og mix det sammen med kødet. Lad det trække min. et par timer. Steg det derefter på panden.
Derefter er det bare at samle sin Gyros og nyde:-)
Min LCHF udgave af Pita Gyros ser sådan her ud. Den smagte absolut helt fantastisk og jeg var tilbage i Grækenland:-)