Pizza.


Uhm, det var bare en lækker aftensmad. Mor og datter hyggede sig gevaldigt med pizza bagning. Min datter har pyntet den så fint. Jeg synes det blev en rigtig god pizza, som godt nok er lidt grov i det, men det gør jo bare at man ikke spiser så meget. Vi fik klart en fornemmelse af fastfood:-) Vi fik skinke, champignons, kyllingpølser og ost på (og selvfølgelig tomatsauce). Det smaget skønt:-)

.

21 thoughts on “Pizza.

  1. Her er menuen på lørdag. Jeg skal dog lige høre, hvor mange pizzaer dejen rækker til? Og hvilken størrelse drejer det cig ca. om?

  2. Det var da et godt spørgsmål:-) God idé hvis jeg havde skrevet det i opskriften:-)) Jeg fik ca. 2 store pizza ud af det. Tror de var ca. 30-40 cm. i diameter. Vi var to voksne og havde rigeligt til to dage. Fik lidt salat til også. God fornøjelse.

  3. Jeg ved ikke, om det måske er mit bygmel, der ter sig underligt, men igen må jeg melde tilbage med et skuffende resultat. For det første puttede jeg kun 350 gram mel i dejen. Havde jeg puttet mere i, ville jeg have haft svært ved at samle dejen. For det andet var det svært at rulle dejen ud. Ligesom med dine kokoskager stod jeg med en dej, der smuldrede. Derudover hævede dejen overhovedet ikke og blev nærmest lidt kikseagtig. Øv. Opgiver altså snart det der bygmel.

  4. Jamen sikke da noget. Jeg har prøvet opskriften flere gange og det lykkes altid. Jeg bruger Bygmel fra Aurion. Mærkeligt. Dejen smulre på ingen måde når jeg laver det. Måske andre har prøvet?????

  5. Jeg bruger den fra Skærtoft Mølle. Måske jeg skal give den fra Aurion et forsøg inden jeg kaster al min vrede og harme på bygmel. :o) God søndag.

  6. Også jeg har bagt pizzaen uden problemer. Håber du får løst det, Anita. Jeg har faktisk også prøvet de omtalte småkager og der var heller ikke noget galt:-)

    Tænker på om din bygmel er helt fintmalet, for det er den jeg bager med. Måske kan man få noget der er grovere og som giver dig de problemer? Kan godt forstå at det er trættende.

  7. Hejsa

    Prøvede i foregårs at lave pizzaen med bygmel fra Skærtoft Mølle og det kan ikke lade sig gøre. Har derefter været inde på deres hjemmeside og der kan man f.eks læse at bygmel hæver ikke ret meget når man bruger det alene. De har en enkelt opskrift inde på deres hjemmeside med bygmel og der mixer de det med en anden meltype – så måske skulle vi der har bygmel fra Skærtoft mølle mixe det med rugmel.

  8. Nu har jeg prøvet denne opskrift to gange – begge gange med aurionbygmel. 1. gang gik det helt galt, da jeg bare puttede melen i, og den smuldrede helt vildt og kunne ikke samles, så efter et nedbrud fra min side måtet kæresten redde dejen med lidt vand.
    Idag, 2. gang, gik det meget bedre! Men begge gange er dejen ikke hævet! Og det synes jeg er mærkeligt. Da jeg lavede kamutbrødet hævede det faktisk heller ikke… Hvad kan jeg gøre anderledes? (har aldrig rigtig bagt før, så det kan jo være der er noget jeg gør forkert?)

    1. Pizzadejen hæver ikke så meget. Men kamutbrødet hæver til dobbelt størrelse. Jeg ved ikke hvor det går galt. Håber andre har et bud????

  9. Kom til at snakke mel med en tidligere bager der går på mit studie. HUn siger at HVEDEmel gør hævningen og luftigheden i brød. Hun mener desuden at alt brød uden hvede ikke er vær at spise så vi fik en lang diskution 🙂

    1. Kan godt følge den tidligere bager;-) Brød med hvedemel er lækkert, men hvad gør man når man ikke kan tåle det? Jeg spiser hellere nogle af mine boller og brød, end jeg undværer helt;-)

      Det er gluten i hvedemel, der gør det hæver.

  10. Jeg engang i forbindelse med pco-bagning fået det råd, at jeg skulle putte lidt lime eller citron i dejen – hvilket få den til at hæve bedre.. Har efterfølgende aldrig haft problemer med hævning. Man skal dog ikke putte vildt meget i, da brødet, bollerne, osv kan blive lidt sure :-/

  11. Er en lille smule forvirret… kan man ikke bare lave en fuldkorns pizzadej – (hvis man altså ikke er gluten allergiker?) mener ift. Pco er det vigtig så ikke hvor mange kulhydrater samt “sukker niveau”?
    eller er der noget jeg har misforstået?
    men har også hørt den der med at det utrolig svært at få dej til hænge sammen uden en smule hvedemel.

    1. Du kan desværre ikke bare bruge fuldkort. Det er kun rugmel, bygmel og kamutmel, som vi kan tåle.

      Jeg forstår ikke helt det du spørg om, med kulhydrater og sukker niveau?? Kan du måske omformulere lidt;-)

  12. Jeg bagte denne i weekenden i modificeret udgave, da bygmel jo ikke er så godt mere. Jeg valgte i stedet at bruge 200 g rugmel og 300 g kamutmel. Toppede den med skinkestrimler, kyllingepølse, squashtern og peberfrugt. Den blev rigtig god – og mine børn på 2½ æææælsker den 😉

    1. Lisa – den opskrift der ligger på den hjemmeside du henviser til er med hvedemel. Det er rigtig dårligt for os PCOkvinder. Så den vil jeg bestemt ikke anbefale – selvom den er god 😉

  13. Hej
    Har lige nogle spørgsmål tilopskriften. Kan man erstatte kamutmelen med rugmel? Og kan man fryse bunden, uden fyld, hvis man vil have til en dag hvor det skal gå lidt stærkt om man ikke vil falde i og købe ude fra.

    Hilsen Bende

    1. Hej Bende
      Jeg har ikke prøvet at erstatte kamutmelet med rugmel. Jeg tror nu godt at du kan, men forholdet kender jeg ikke. Jeg tror ikke at de bliver gode, hvis du fryser dem 🙂

Skriv et svar til stina Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *