Pizza a´la Jamie og lynsauce – af Malene.
Jeg har fået denne opskrift af en læser – mange tak Malene:-) Jeg synes den ser super lækker ud og lod mig friste til at afprøve den. Og uhm, den er goooood;-) En rigtig weekend hygge opskrift:-) Malene har en blog hvor man også kan finde opskriften. Bloggen finder I her http://berliner-isch.blogspot.com/
Her er hvad Malene selv skriver om opskriften. “Jeg elsker at lave pizza, men syntes tit de hjemmelavede opskrifter bliver for tykke og tunge. Derfor er min absolutte opskrift en af Jamie Olivers som jeg har forsøgt at tilpasse en PCO venlig kost. Jeg har erstattet ”00” mel og durummel med en væsentlig mindre mængde kamutmel og det giver faktisk en rigtig god og luftig dej, som man kan rulle pænt ud og få til at ligne en rigtig pizza.”
Pizza a’la Jamie og lynsauce
Denne opskrift giver til 2 pizzaer (2 personer)
Ingredienser:
25 g gær
2 dl. lunkent vand
1 tsk Sukrin
1 1/2 spsk oliven olie
1/2 tsk salt
ca 300 g kamut mel (4 dl)
Rør gær, sukker og olivenolie ud i vandet. Lad gærblandingen stå lidt. Sigt derefter mel og salt i en anden skål. Jeg vil ikke anbefale at springe dette over for nemheds skyld. Dejen bliver mere let.
Arbejd melet langsomt ind i gærblandingen. Da melet suger meget vand til sig vil jeg anbefale at man tager 1 dl ad gangen og rører det ud i gærblandinen med en gaffel. Når dejen klistrer for meget fast til gaflen smøres ærmerne op og hånden må bruges. Når man har 1 dl kamutmel tilbage, så pas på med ikke at bruge det hele. Tilføj kun lidt ad gangen. Når dejen er blød og ikke klistrer længere er den færdig, også selvom der er masser af mel tilbage.
Lad dejen hæve tildækket minimum 1 time gerne længere. Kan med fordel laves om formiddagen el. eftermiddagen, og stå tildækket på bordet til den skal bruges. Den kan også sagtens opbevares i portioner i køleskabet til næste dag. Den oprindelige Jamie Oliver opskrift kunne også fryses, men det har jeg endnu ikke testet med denne opskrift. I så fald tages de bare ud i fryseren i god tid til du vil lave pizzaen.
Del dejen i 2 portioner og rul dem ud så tyndt som overhovedet muligt. De skal ikke være meget tykkere end 2-3 mm. Et godt råd er, sørg for at have masser af kamutmel på bordet og på kagerullen, og drys også gerne lidt over dejen når du ruller. Dejen er lidt skrøbelig, så sørg for at løfte den fra bordet et par gange under rulningen, vend den og rul videre. Gentag det et par gange. Når jeg laver en pizza efter denne opskrift, fylder 1 pizza gerne en hel bradepande, så vær ikke bange for at den bliver tyndere end du er vant til, den bliver stadig god sprød.
Kom det ønskede fyld på og bag den nederst i en almindelig forvarmet ovn ved 260 grader i ca. 8-10 minutter.
Til fyld laver jeg altid en lynsauce, også inspireret af Jamie Oliver:
Ingredienser:
3 fed hvidløg
2 ds hakkede tomater
1 håndfuld basilikum
salt og peber
Svits hvidløg i en god sjat oliven olie. Så snart de har fået farve tilsættes de hakkede tomater. Hvidløget må ikke brankes. Tilsæt basilikum (gerne frisk), salt og peber. Lad tomaterne koge ud og pres evt. lidt på dem for at få det fulde udbytte.
Sigt derefter blandingen så hvidløg, basilikum og tomatklumperne fjernes. Kog resten op igen. Din sauce er færdig når det har den ønskede konsistens.
Mine favoritter til fyld:
1: Mozzarella, gorgonzola, parmaskinke (kommes på efter den er kommet ud af ovnen)
2: Mozzarella, løg, pepperoni evt. også skinke eller cocktailpølser
3: Mozzarella, gorgonzola, emmentaler, gedeost (en klassisk quattro formagio)
Jeg vil anbefale at købe en rigtig Mozzarella i stedet for de typiske “reven mozzarella ost” som sjældent har været i nærheden af mozzarella ost! Jeg plejer at købe en af de billige små poser med mozzarella i vand og skærer dem ud i skiver.
Glæder mig til at afprøve denne opskrift – pizza er jo lidt en no-go med PCO. Men måske der skal serveres lidt kød ved siden af for at få nok protein?
Mums, det var lækkert med en pizza langt om længe… Den var simpelthen helt fantastisk og jeg kunne ikke engang spise en hel 😉 Jeg brugte dog lidt mere mel end angivet i opskriften…
Jeg har fornyligt også testet pizzaen til pizzasnegle, og der er den faktisk også vældig god.
Mængden af mel kan også sagtens variere alt efter hvor lunkent vandet er – så det er helt normalt at der nogle gange skal bruges mere. 🙂
hjælp.. nu har jeg søgt langt og længe efer kamutmel.. jeg kan ikke finde det andre steder end på nettet! er der en anden type mel man kan bruge.. jeg ville gerne lave denne pizza i aften:-)
Det er også svært at finde i dag. Du kan erstatte med Hvid hvede. Men ellers kan det købes her http://helsebasen.dk/product/kaempe-durummel-kamutmel-1-kg-aurion-492/