Porchetta

porchetta 1porchetta

Engang imellem får man noget kød der bare er for lækkert. Det her er en af den slags 🙂 Mørt og fyld af smag. Det blev nydt med stor velbehag af hele familien. Stegen havde hygget sig hele eftermiddagen på grille og vi var alle godt sultne fordi den duftede så skønt.

Jeg gik i gang med at beregne energifordelingen i denne ret, men stoppede hurtigt. Tæller du kalorier eller fedt, så bliv fra denne opskrift. Det går aldrig op 😉 Men jeg anbefaler i steden for at du bare nyder det lækre kød:)

 

Porchetta med avokadodressing
-6 personer

2 kg. ribbenssteg1 stort bundt persille
div. friske krydderurter ( Jeg brugte oregano, timian, laurbærblade, basilikum)
10 fed hvidløg
salt og peber
fint revet skal af en citron

Dressing
2 modne avokado
500 ml cremefraiche 9%
lidt citronsaft
2 fed hvidløg

Tilbehør: Blandet salat

Snit sværen på stegen i det ønsket mønster. Skær stegen ud, så den bliver et langt stykke som man kan rulle sammen. Jeg har fundet det her på youtube http://www.youtube.com/watch?v=evKQSs2HV_8 Beklager meget alle reklamerne, men I kan her se hvad jeg mener og hvordan man gør;-) Bland krydderurterne, hvidløg, citron, salt og peber sammen i en skål og fordel det på kødet. Rul kødet sammen og bind snor på.  Gnid stegen med salt. Grill stegen i 4 timer ved 120 grader. Den sidste halv time skal der skrues der helt op for varmen.

Del avokadoerne og tage stenene ud. Tag kødet ud og mos det i en skål. Tilsæt lidt citronsaft, hvidløg og cremefraiche. Rør det godt.

Fyldt flæskesteg

 Dette er en lidt anden udgave. Men med samme fyld. Tilbehøret er erstattet af salat og majs:) Her er kødet svinekam med svær

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *