Porretærte
En dejlig tærte med sprød kant. Fyldet kan man sagtens skifte ud, hvis man ikke lige er til porrer. Jeg skal selv prøve den en dag med laks og spinat:-) Jeg synes denne tærte var rigtig dejlig. Jeg har faktisk slet ikke fået tærte, siden jeg startede på PCO kost, så det var et glædeligt gensyn:-)
Porretærte
-4 personer
Dej
150g. Kamutmel
1/4 tsk. Salt
1 dl. Vand
1/2 dl. Olie
Fyld
3 store Porre
6 ÆG
200 g. Hytteost
Salt og peber
lidt timian
Rør alle ingredienserne til dejen sammen. Og læg det i en smurt tærteform. Jeg ruller aldrig tærtedej ud, men former det i formen:-) Så jeg ved ikke om den kan rulles. Porrerne skæres i tynde skiver og koges et par minutter i lidt vand. Hæld vandet fra og damp porrerne tørrer. Der må ikke være væske ved. Læg porrerne i tærten. I en skål piskes æg, hytteost, salt, peber og timian sammen. Hæld dem over porrerne. Bag tærten i en 180 grader varm ovn i ca. 30 minutter.
Energiberegning
1118 g. 1708 kcal. 33% kulhydrat, 46% fedt, 21% protein.
Energiberegning med 4 stk. kyllingfilet
1718 g. 2382 kcal. 24% kulhydrat, 38% fedt, 39% protein.
.
Laver tit løg eller porrertærte, den ene med bacon den anden med skinke i :O) Det nye for mig er bunden, savner lidt bunden, føler man spiser æggekage konstant ;O) Ved du om den er fryseegnet??
Nej, jeg har ikke prøvet at fryse den. Jeg lavede den i går og vi får bare resten i dag:-) Tror den bliver smasket, men ved det ikke.
Jeg er også ganske træt af æggekage, så er glad for at have fundet en bund. Har også en opskrift liggende hvor bunden er lavet af mandelmel, men synes denne her er bedre:-)
vgp0l1 kqbwzkkaldrd
Virkelig god tærte – lækkersprød 🙂
Jeg lavede den med feta og rød peber, det kan anbefales.
Mums! Lækker tærte! Med forstegt kalkunbacon er den altså også supergod. Altså sammen porrerne 🙂
Den skal dog have lidt længere tid (i min ovn) inden den bliver rigtig sprød.
Superlækker… mums!! endelig er det muligt at få en tærte IGEN…jubii
kan man bruge andet mel end bygmel? jeg kan simpelthen ikke opdrive bygmel i mit lokal område(brugsen og netto) og jeg ville gerne lave denne tærte i morgen eller onsdag.
sanni
Måske kan du bruge en blandig af rugmel og kamutmel. Men det er altså kun et gæt.
jeg prøver fredag så kan jeg jo svare tilbage om hvordan det blev 😉
sanni
det kunne godt lade sig gøre, nu har jeg ikke prøvet den med bygmel så jeg skal ikke kunne isge hvordan det ene er i forhold til det andet, men den blev lægger og mættede rigtigt godt.
jeg valgte dog at blind bage bunden i 10min inden jeg kom fyldet på for at være sikker på at få en sprød bund.
sanni
Den smager suverænt godt og er både nem og hurtig at tilberede: Perfekt!
Hvor stor form bruger du?