
Pulled beef i Römertopf
Eller noget der ligner;-) Det er min egen udgave:-) Ægte pulled beef skal jo have en eller anden bestemt marinade og stå i ovne i 48 timer (ok overdrivelse fremmer forståelsen) osv. Det her er en noget nemmere udgave;-) Vi har stor nydt det. Lørdag med gæsterne og i går som hygge snack hele dagen;-)
Det smager helt fantastisk med de skønne krydderier og selv børnene kunne lide det. Det kan jeg klart anbefale at lave. Simremad er helt perfekt til de her kolde dage.
Den smukke tallerken er fra Magnolia Living – country living
Pulled beef
6-8 personer
2 kg. oksekød (bov eller tykkam)
1 ds. hakket tomater
6 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
1 spsk. frisk revet ingefær
1 spsk. paprika
250 ml. rødvin
salt og peber
4 stængler bladselleri
1/4 piskefløde
Rør tomaterne med hakket hvidløg, spidskommen, ingefær, paprika, salt og peber. Gnid kødet godt ind i marinaden. Lad kødet trække i køleskabet i 6-24 timer. Det bliver bedre nu længere det ligger. Husk at vend det engang imellem.
Sæt din Römertopf i vand. Læg bladselleri en römertopf, læg kødet ovenpå. Hæld resten af marinaden over samt rødvinen. Stil kødet ind i en kold ovn og tænd ovnen på 150 grader. Lad det simre i 6 timer. Vend kødet ind imellem. Du kan også skrue ned for varmen og give kødet længere tid.
Tag kødet op og dæk det til. Hæld væsken igennem en si, op i en gryde. Tilsæt fløden og lad sovsen koge tyk. Hvis du ønsker en tykkere sauce, kan du tilsætte lidt maizena.
.
Hvor lyder det bare lækkert.
Uhm, det ser spændende ud. Hvad har du serveret til?
Det er bare blomkålsmos:-)