
Pulled lamb
Uhm, det her var bare noget af det bedste jeg nogle sinde har smagt. Kødet var så mørt og lækkert. Smagen var bare lækker:-) Helt perfekt til en kold og blæsende dag som i går. Jeg er vild med at lave mad på denne måde. Bare lade det hele passe sig selv. Det er jo nemt;-)
Som den skarpe læser nok kan se, så er der kartofler med på billedet. Det gør jeg ofte, til manden og børnene;-) Hvis man spiser KISS eller PCO i balance børn man ikke spise kartoflerne. Derfor har jeg heller ikke skrevet dem ind i opskrifte.
Pulled lamb
-6 personer
1 udbenet lammekølle ca. 1,4 kg.
1,5 kg. rosenkål
6 store tomater
Herbes de Provence
salt og peber
10 fed hvidløg
Salat
1 agurk
4 tomater
1 peberfrugt
Dip
3 dl. creme fraiche 9%
diverse krydderier efter smag.
Stil din Römertopf i koldt vand i en times tid. Pil rosenkålene og læg dem i römertopf. Del tomaterne i kvart og læg dem ned mellem rosenkålene (og så er det også her du skal lægge kartoflerne ned, hvis de skal med). Drys med salt. Stik små lommer i kødet med en skarp kniv og fyld dem med hvidløg. Gnid stegen med salt, peber og herbes de Provence. Læg stegen oven på grøntsagerne. Læg låg på Römertopf og stil den ind i en kold ovn. Tænd oven på 120 grader og lad stegen få 6 timer. Tag gerne stegen ud et par gange og hæld saft fra bunden af fadet over:-)
Energiberegning: 4350 g. 3210 kcal (605 kcal pr. person). 44% protein, 31% fedt, 25% kulhydrat
LCHF Tip.
Spiser du LCHF kan denne opskrift nemt laves til LCHF. Du tager en federe udskæring. Ændre creme fraiche til 38% og tilsætter noget skønt oliven olie til salaten:-)