Rød Karrysuppe – Camilla Gudmandsen*
Camilla har sendt mig denne opskrift på karrysuppe. Tak Camilla:-) Suppen ser stærk og læker ud. Passer perfekt til en kold vinterdag, som i dag:-) Håber I får varmen:-)
Rød Karrysuppe – Camilla Gudmandsen
– til 4 pers.
2 tsk. Thailandsk rød karrypasta
1 frisk rød chili
1 fed hvidløg
Ca 1-2 spsk friskrevet ingefær
2 tsk. koncentreret tomatpure
½ spsk. olie
1 dåse kokosmælk (jeg bruger light)
4 dl bouillon (gerne en fyldig hønsefond, det giver god kraft til suppen)
Salt og peber
.
Fyld :
forårsløg
Strimlet kogt kylling
Champignon i skiver
Grønne bønner skåret i mindre stykker
Rød peberfrugt
Eller prøv at lav fyld af tigerrejer.
Grøntsagerne i suppen kan varieres i det uendelige alt efter smag og Sautér karrypasta, tomatpure, finthakket chili, revet hvidløg og revet ingefær i en gryde i olien. Tilsæt kokosmælk og bouillon og lad suppen simre ca. 10 min. Smag til med salt og peber.
Tilsæt fyldet og varm det godt igennem uden den koger
Server med brød/flutes og friskhakkede koriander
Tip: Læg en stor skefuld varme kogte perlebyg i bunden af suppeskålen, så kan den også bruges som hovedret. Hvis man vil
bruge suppen som hovedret skal man lave dobbelt portion.
.
Den lyder vildt lækker…mums!! skal afprøves…
MUUUMMMSSSS siger jeg bare, den var bare helt fantastisk:-) Selv manden var vild med den…. 😉
mmmm lavede den i går, kan varmt anbefale den, kom kogte quinoa i bunden for at give lidt fylde:)
Quinoa er dog ikke PCOvenligt;-) Men lidt kogt perlebyg kunne gøre det:-)