Røde Frikadeller med grøntsagsmos.
Dejlig hverdagsmad:-) Frikadellerne blev rigtig gode og smager rigtig godt sammen med mosen. Husker helt gamle dage, hvor jeg ofte spiste frikadeller med kartoffelmos:-) Familien var glad og roste maden.
Røde Frikadeller med grøntsagsmos
-4 personer
Frikadeller
500 g. hakket Svinekød 3%
1 løg
2 røde peberfrugter
1 æg
100 g. hytteost
40 g. kamutmel eller hvid hvede
salt og peber
Mos.
650 g. rosenkål fra frost
1 broccoli
2 spsk. smør
1 dl. minimælk
salt.
Hak løget og en den ene peberfrugt i en blender, så den næsten er mos. Put det i en skål sammen med kødet, ægget, hytteosten, melet. Rør det godt sammen. Tilsæt salt og peber. Du kan evt. tilsætte lidt vand, hvis farsen er for tyk. Finhak den sidste peberfrugt og kom den i farsen. Rør godt. Steg frikadellerne på en pande.
Kog Rosenkålene i ca. 10 minutter. Tilsæt så renset og udskåret broccoli (små stykker). Kog det hele til det er mørt, men broccolien skal stadigvæk være grøn:-) Kogetiden afhænger af hvor store stykker du har skåret broccolien i. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre, ved at lade dem stå uden låg i et par minutter. Tilsæt lidt mælk og salt. Blend med stavblender til det er en ensartet mos. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis du synes det er for tykt.
Energifordeling
1721 kcal – 430 kcal pr. person
29% Kulhydrat
34 % Fedt
37% Protein.
Mums det ser godt ud 🙂
Hvor mange personer er denne opskrift til? Den lyder helt vildt godt.
Den er til 4 personer. Det skriver jeg lige ind, for det mangler da. Tak for hjælpen 🙂
Og ja, det smager super godt. Er vild med den mos 😉