Røget kyllingelår med paprikasauce
Uhm, det her er den bedste måde at få en masse grøntsager på 😉 Og så tænker du, at der ikke er nogle grøntsager på billedet 🙂 Og der er der jo heller ikke – og jo, alligevel er der. Saucen er nemlig puréret grøntsager. Det bruger jeg ofte. Men har ikke lige fået det til at smage så skønt før 😉
Og jeg ved godt at der er gulerødder i, og endda varmbehandlet. Men som jeg tidligere har meldt ud, så kan en gulerod aldrig blive usund i min verden. Den indeholder så meget godt. At man sagtens kan spise lidt engang imellem (man bestemmer jo selv). Her er den serveret med fedt og protein og sammen med andre grøntsager. Men ellers erstat med en anden grøntsag som du spiser. Måske blomkål 🙂
Har du ikke mulighed for at røge din kylling, så lav bare de lækre kyllingelår i ovnen 🙂
Jeg prøver jo at få lavet lidt mad ind imellem. Det er ikke altid helt nemt, at få overskud til og jeg må indrømme at den ofte står på hurtigt kulhydratrigt mad. Det er ofte nemmere og hurtigere, hele familien spiser det og faktisk virker det som om at min krop også ligesom kræver mere kulhydrat i forbindelse med kemobehandlingerne. Men denne gang lykkes det at få lavet en ret og taget billeder af den 🙂 Jeg bliver jo helt stolt 😉 Og faktisk har jeg et par opskrifter mere til jer 😉
Røget kyllingelår med paprikasauce
Paprikasauce
1 løg
4 store gulerødder
2 røde peberfrugter
1 hvidløg
1 spsk. paprika
2 dl. vand
1/4 piskefløde
1 lille dåse tomat puré
salt og peber
evt. kylling bouillon (jeg brugte en terning)
Skær spidsen af kyllingebenene. Gnid dem med olie og krydderier. Kom lidt æbleflis i rygeboksen og tænd grillen op. Læg kyllinge underlågene på grillristen (indirekte) og lad dem ryge/grille ved ca. 200 grader i 45 minutter. Hvis du ønsker dem meget røget, så fyld røgboksen op med flis. Vi kan bedste lide kyllingelårene, når de bare lige smager lidt af røg 😉
Skyl og rens grøntstagerne. Skær dem i mindre stykker. Svits løg, gulerødder og peberfrugt. Kom vand i gryden. Tilsæt paprika, hvidløg, salat, peber, tomatpure og bouillon. Koges i ca. 20 minutter til gulerødderne er helt møre. Blend det helt glat med en stavblender. Hæld fløden i og lad det koge til den rette tykkelse.
PCOliv.dk
Lækre sprøde kyllingelår.
Med en endnu mere lækker sauce.
.