Røget ribs med salat
Min landmann røgeovn har stået stille alt for længe. Vi har her i vores nye hus, ikke rigtigt fået lavet grillplads uden for (men det skal vi lave til sommer), så det er ikke så hyggeligt at skulle være ude og lave mad. Men nu skulle der gang i den igen. Har virkelig savnet smagen og duften af røg 🙂
Møre lækre møre ribs, med en lækker smag af æblerøg. Denne lækre sommermenu, kan sagtens spises her i februar også 😉 Ribs kan krydders på mange forskellige måder. Måske har du din helt egen blanding, måske køber du en lækker udgave, gnider du dem med rubs eller andet spændende. Jeg har her valgt at lade røgen være primær krydderi. Især fordi der var flere børn med til at spise dem 🙂
Røget ribs med salat
-4 personer
4 ribs (gerne med massere af kød)
Glaze
olivenolie
hvidløg
Sukrin Gold
sennepspulver
løgpulver
paprika
cayennepeber
salt og peber
Salat
1 iceberg
1 rødløg
1/2 agurk
4 tomater
1/2 rød peberfrugt
1/2 grøn peberfrugt
parmesanost
ristet græskarkerner
Dip
1/2 l creme fraiche 18%
Glaze
Røg – æbleflis
Fjerne hinden på bagsiden af alle 4 ribs, hvis ikke slagteren har gjort det (se billede), de er ikke rare at tygge i 😉 Pensl med olivenolie og rul ribs sammen. Sæt et grillspyd igennem for at holde dem sammen. Sæt dem i en varm rygeovn. Det er bedst hvis den ryger når man sætter dem ind. Jeg har denne gang brugt æbleflis (for den søde smag). Husk bakken med vand 😉 Ryg dem i 2 timer ved ca. 90 grader.
Bland glazen. Forholdene er helt op til dig selv, da det er smag og behag. Du kan også tilsætte andre krydderier. Tag lidt af glazen fra til dippen. Tag ribs ud og pensl dem med glazen. Sæt dem tilbage i rygeovnen og give dem ca. 30 minutter, fortsat ved 90 grader.
Rør creme fraiche med glaze. Smag til. Så har du en perfekt dip til både salaten og kødet.
Snit salat og de andre ingredienser og bland det sammen. Top med græskarkernerne og osten.
Træk hinden af bagsiden. Den er sej og væmmelig at tygge i. Desværre er det ikke alle slagtere der fjerner den. Du kan løsne hinden i den ene ende med en kniv og så trække hele hinden af. Jeg holder gerne med et stykke køkkenrulle, ellers smutter dem nemt.
10 lækre ribs, der ligger og hygger sig i røgovnen.
Det færdige resultat 🙂 Guf det var godt. Vi var 4 voksne og 3 børn. Børnene spiste til sammen 1 ribs og vi voksne klarede resten 😉