Røget andebryst med limeæbler og sprøde ostechips


Røget andebryst 3

Det her er en af de mest velsmagende retter jeg nogensinde har fået. Det var en perfekt kombination af røg, and, sprødt og sødt. Det var et kæmpe hit hos familien.

At røge er jo stadigvæk en opdagelsesrejse for mig 🙂 Jeg forsøger at læse meget om det jeg nu kaster mig over, men synes faktisk at det er svært at finde andres erfaringer med at røge. Jeg havde bestemt mig for at disse andebryster skulle varmrøges. Jeg har ikke den store tålmodighed til koldrøgning 😉 Alle de erfaringer jeg har fundet om at røge andebryst er koldrøget. Derfor blev det her et stort eksperiment, og jeg er sikker på at garvet røgeentusiaster ryster lidt på hovedet over min fremgangsmåde. Men det blev nu meget vellykket 😉

Nu er jeg jo vild meagsmuligheder og nye dimissioner til min verden af smag. Alt smager bare godt med en gang røg 🙂 Denne gang prøvede jeg at bruge æbleflis til at røge med og det gav en helt anden oplevelse end da jeg brugte Hickory flis sidst. Æbleflis er meget mere sød og rund i smagen. Hickory er lidt mere skarp og bitter. Jeg elsker jo det søde, så æbleflis er klart min favorit ind til videre 🙂

Jeg ved at ikke alle har mulighed for at røge, men måske kan det give lidt inspiration alligevel 🙂 Man kan jo røge på mange måde. Man kan f.eks også gød at lege i køkkenet og jeg elsker de nye udfordringer som jeg har fået med med min Landmann røgovn. Det giver helt unikke smre det i en gryde.

Røget andebryst 1

 

Røget andebryst 2

Røget andebryst 3

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *