Røget andebryst med limeæbler og sprøde ostechips
Det her er en af de mest velsmagende retter jeg nogensinde har fået. Det var en perfekt kombination af røg, and, sprødt og sødt. Det var et kæmpe hit hos familien.
At røge er jo stadigvæk en opdagelsesrejse for mig 🙂 Jeg forsøger at læse meget om det jeg nu kaster mig over, men synes faktisk at det er svært at finde andres erfaringer med at røge. Jeg havde bestemt mig for at disse andebryster skulle varmrøges. Jeg har ikke den store tålmodighed til koldrøgning 😉 Alle de erfaringer jeg har fundet om at røge andebryst er koldrøget. Derfor blev det her et stort eksperiment, og jeg er sikker på at garvet røgeentusiaster ryster lidt på hovedet over min fremgangsmåde. Men det blev nu meget vellykket 😉
Nu er jeg jo vild meagsmuligheder og nye dimissioner til min verden af smag. Alt smager bare godt med en gang røg 🙂 Denne gang prøvede jeg at bruge æbleflis til at røge med og det gav en helt anden oplevelse end da jeg brugte Hickory flis sidst. Æbleflis er meget mere sød og rund i smagen. Hickory er lidt mere skarp og bitter. Jeg elsker jo det søde, så æbleflis er klart min favorit ind til videre 🙂
Jeg ved at ikke alle har mulighed for at røge, men måske kan det give lidt inspiration alligevel 🙂 Man kan jo røge på mange måde. Man kan f.eks også gød at lege i køkkenet og jeg elsker de nye udfordringer som jeg har fået med med min Landmann røgovn. Det giver helt unikke smre det i en gryde.
Røget andebryst med limeæbler og sprøde ostechips
-4 personer
600 g andebryst
salt og peber
Limeæbler
2 æbler
2 spsk. vand
1 lime
1 spsk Sukrin+
lidt frisk revet ingefær
600 g. blandet salt
Sauce
saft fra anden
1/4 piskefløde
saft fra limeæblerne
andebuillon
Ostechips
50 g. revet ost (efter smag) (energiberegning er med 30+)
Snit skinnet på andebrysterne og gnid dem med salt og peber. Hæld 1/2 liter kogende vand i bakken og fyld æbleflis i beholderen (husk det skal være vådt). Tænd for røgovnen og sørg for at den ryger, før du lægger kødet ind. Læg kødet i røgovnen ved 110 grader i ca. 20 minutter. Derefter tages kødet ud og skru helt op for ovnen. Min nåede 250 grader. Når ovnen er varm, sættes kødet ind igen og grilles i ca. 10 minutter til de er flotte gyldne. Tag kødet ud og dæk det med sølvpapir. Lad det trække i minimum 20 minutter.
Sauce.
Brug saften fra drypbakken. Hæld det i en gryde. Tilsæt fløde og lidt saft fra limeæblerne. Hold lidt igen med lagen, da det kan blive meget sødt. Tilsæt bouillon. Kog sauce godt ind til den bliver tyk og lækker. Smag til med salt og peber. Du kan evt. jævne saucen med lidt maizena.
Limeæbler
Bland sukrin/sukker, limeskal (rives i lange strimler), limesaft, ingefær og vand i en lille gryde og kog det i et par minutter. Snit æblerne fint og hæld lagen over. Lad det trække og blive koldt.
Ostechips
Læg et stykke bagepapir på en af ristene fra røgovnen. Læg små toppe af revet ost og sæt dem ind i røgovnen når den er helt varm. Det gør ikke noget at de får lidt røg. Bag chipsene til de er gyldne. Det går hurtigt, så hold øje med dem.
Energiberegning pr person
404 g, 356 kcal, 19% kulhydrat, 37% fedt, 44% protein