Rosenkål og broccolimos med bacon

Uhm, det kom godt nok bag på mig, hvor godt det her smager. Og så er det super nemt at lave:-) Har et stykke tid ledt efter noget andet end blomkål som tilbehør og især som mos. Synes tit at blomkål bliver noget tyndt sjask og jeg er lidt træt af smagen:-) Rosenkålene giver en rigtig god fylde og mosen er tyk og lækker. Kan varmt anbefales.

 

Rosenkål og broccolimos med bacon.

1 pose frosne Rosenkål
1 Broccoli
Lidt mælk
Salt
1 pakke bacon

Kog Rosenkålene i ca. 10 minutter. Tilsæt så renset og udskåret broccoli (små stykker). Kog det hele til det er mørt, men broccolien skal stadigvæk være grøn:-) Kogetiden afhænger af hvor store stykker du har skåret broccolien i. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre, ved at lade dem stå uden låg i et par minutter. Tilsæt lidt mælk og salt. Blend med stavblender til det er en ensartet mos. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis du synes det er for tykt. Man kan også tilsætte lidt smør (alt efter hvor mange kcal man vil have). Pynt med ristet bacon.

 

.

7 thoughts on “Rosenkål og broccolimos med bacon

  1. Jeg skal lige været helt sikker på flg. sætning: “Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre, ved at lade dem stå uden låg i et par minutter” skal der stadig være varme i kogepladen for at de bliver dampet, men blot uden vand i gryden? Jeg kan ikke helt lure om jeg skal slukke kogepladen eller lade den forblive tændt *flov*

    1. Helle, jeg plejer bare at lade dem stå et minuts tid på køkkenbordet og ikke på kogepladen. Det er som regel nok:-)

  2. SÅ blev dette også prøvet 🙂
    Overrasket over hvor godt det var og hvor meget det mættede….
    Lavede karrykålen også, så det var nok også en årsag til nuværende mæthed 😉
    Var lidt for forsigtig med salten, men man skal jo lære 🙂
    Og karrykålen lavede jeg med hakket kyllingekød, som også kræver lidt flere krydderier fandt jeg ud af.
    Men alt i alt en fantastisk middag!

    1. Man kan godt smage den… (jeg er heller ikke vild med rosenkål 😉 ) men med bacon og lidt ekstra salt næste gang er jeg sikker på at det blir godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *