Rosmarin kylling med grøntsagspuré
Uhm, skøn weekend mad:-) En weekend hvor vi virkelig har meget at være taknemlige for:-) Middagen blev en kylling fyldt med smag og kraft. Det gav også den skønneste grøntsagspuré, som virkelig blev nydt. Krydderurterne og grøntsager kan skiftes efter smag og behag. Jeg fik stegte porrer og bønner til. Måske ikke den mest smukke ret, men det smagte fantastisk.
Rosmarin kylling med grøntsagspuré
1 Kylling
½ Aubergine
2 Porre
1 Æbl
1 Løg
10 fed Hvidløg
Rosmarin
Salt og peber
1 dl. Hvidvin
Skær alle grøntsager (på nær hvidløgene) i grove stykker. Læg dem i et ovnfast fad. Hæld godt med olivenolie, salt, peber, lidt rosmarin og hvidvinen over. Læg kyllingen på et skærebræt. Tag en ske og put den forsigtig ind mellem skinnet og brystkødet. Lav lige som en lomme på begge sider af brystet. Fyld ca. 1 tsk. rosmarin og 2 fed hvidløg ind og massér det rundt, så det dækker hele brystkødet. Det giver en rigtig dejlig smag til kyllingen. Put resten af hvidløgene ind i kyllingen. Læg kyllingen ovenpå grøntsagerne, og bag det hele i en 200 grader varm oven i ca. 1 time. Rør lidt rundt i grøntsagerne et par gange. Når kyllingen er færdig, skæres den ud i passende stykker. Grøntsagerne og saften hældes i en skål og blendes med en stavblender. Smag purén til inden servering.
.
Lyder lækkert 😛 Har ikke prøvet med hvidløg før, men laver ofte en hurtig udgave af kylling med rosmarin til kyllingstykker med skind, ligger en lille klat fedtstof på hvert stykke og drysser med rosmarin og salt, det giver også en rigtig god smag. Tak for denne version med hvidløg også.