Rugbrød – af Rikke Andersen
Rikke har endnu engang været kreativ:-) Dette rugbrød er lige til julefrokosten:-) Tak for opskriften Rikke:-)
Rugbrød – af Rikke Andersen
1 liter kærnemælk
20 g gær
500 g knækket rugkerner
500 g rugmel
250 g blandet kerner (jeg brugte solsikker, græskar og hørfrø)
100 g groft hakket hasselnødder
100 g groft hakket valnødder
2 ¹/² spsk groft salt
Lun kærnemælken. Hæl det op i en røremaskine sammen med gæren. Tilsæt resten og lad den stå og kører godt i gennem, gerne 10 min. Man kan også bruge en håndmikser.
Hæles op en smurt form 3 liter eller to små. Dækkes med film og skal hæve i ca 1 ¹/2 time, eller til det når kanten. Penselses evt med olie, og i sættes i en kold ovn. Tænd ovne på 160 grader alm ovn. Bages i ca 2 til 3 timer alt efter størrelse. Når rugbrødet har en kerne temperatur på 98 grader er det færdigt.
Tages ud af formen, lægges til afkøling på en rist med fugtig viskestykke.
Vent til dagen efter med af skære i det. Opbevares i en frysepose ved stuetemperatur. Brødet er ikke fryseegnet, det bliver for tørt.