Rugknækbrød

Engang imellem kan jeg godt lide noget hjemmebagt. Det smager bare så meget bedre end de knækbrød man køber. Men ofter ender jeg på de købte, forde det er nemmere:-) Både tidsmæssigt, men også fordi jeg har 100% styr på kalorieindtaget. I det hjemmebagte er det jo ikke 100% præcist på samme måde. Men når det så er sagt, så er smagen i det hjemmebagte fatastisk:-) Det er ligesom mere hyggeligt:-)[password-protect]

Rugknækbrød
– ca. 16 stk.

1/2 dl. Sesam
1/2 dl. Hørfrø
1/2 dl. Solsikkekerner (malet til mel)
1/2 dl. Mandelmel (Funktionelmad)
1/2 dl. Kamutmel
2 dl. Rugmel
1 dl. Vand
1 Æggehvide
1 tsk. Salt

Stil ovnen på 180 grader. Put alle ingredienserne  i en skål. Og rør det sammen.  Rul det ud mellem to lag bagepapir til de er ca. 2-3 mm tykke (hæver ikke). Tag det øverste lag bagepapir af og skær dejen i passende stykker (firkantet, aflange eller anden ønsket form). Læg dem forsigtigt på et stykke bagepapir og pensl dem evt. med lidt vand og pynt med birkes, anisfrø, salt eller hvad man har lyst til.

Bag dem i oven i ca. 8-10 minutter.[/password-protect]

 

Energifordeling
448 g. 1648 kcal – 103 pr. knækbrød

15% Protein
36% Fedt (14% MUFA)
48% Kulhydrat

4 thoughts on “Rugknækbrød

  1. Hej Nina
    De ser lækre ud. Hvor lang tid skal de have i ovnen? 20 minutters tid?
    Jeg har forsøgt mig med knækbrød et par gange og de er bare så meget lækrere end dem jeg køber 🙂
    Jeg er rigtig dårlig til at rulle dej ud så jeg lægger dem på bagepapir på bagepladen og bruger en spartel med vand til at trykke dem ud – det går ok 🙂

    1. Ha, ha – kan godt se at jeg ligesom mangler lidt i opskriften;-) De skal bages ved 180 grader i 8-10 minutter. Men hold øje med dem.

  2. Forstår ikke, hvorfor de forsigtigt skal flyttes over på et stykke bagepapir, når de allerede ligger på et fra udrulningen. Desuden skal ingredienserne vel røres sammen, ellers ku man jo bare hælde det hele ud på pladen.
    Konklusion: Det er rart og tillidsvækkende, når der er læst korrektur på opskrifter.
    Vh.
    Peter

    1. Nu er jeg jo bare en glad amatør – Peter:-) Så er glad for at du hjælper;-) Det med at rører det sammen er nu rettet.

      Men mht. at lægge dem over på at andet stykke bagepapir, så mener jeg nu at det er det bedste. Det hænger nemlig lidt i bagepapiret under udrulningen, og når man skær knækbrøddene ud, så skærer man ofte igennem bagepapiret. Men det er jo min mening. Lad du dem bare ligge, hvis det gør dig glad;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *