
Rugpasta – af Rikke Andersen
Her i sommervarmen og ferietiden, er det ikke meget jeg kommer i køkkenet. Men heldigvis er andre mere aktive end mig;-) Tak til Rikke for at sende denne dejlige opskrift til mig. Hjemmelavet pasta – guf. Det minder mig om at jeg snart skal til at få anskaffet mig den pastamaskine;-)
Rikke skriver følgende: Jeg har i dag fået lavet noget lækkert rugpasta, som jeg da lige vil dele med jer andre 😀 Kan både bruges til pasta plader og stimler. Jeg har brugt en pastamaskine, men den kan også rulles ud med kage rulle. Du skal bruge
Rugpasta – af Rikke Andersen
16 spsk rugmel
2 store æg ellers 3
8 spsk vand
3 spsk loppefrø skaller ( husk)
Kamutmel til æltning
Rør mel og æg godt. Tilsæt loppefrø skaller, derefter koldt vand. Ælt dejen med lidt kamut mel, til man har en smidig dej, ikke klæg. Lad den hvile i ca 20 min. Skær den derefter i fire dele. Hver del æltes godt. Bank den godt flad, og fold den så, tilsæt måske lidt mere mel, forsæt indtil du får en hel ensartethed dej. Den må endelig ikke være klæg, da den så vil hænge fast i maskinen, eller kagerulle. Koges i let saltet vand i ca 4 min alt efter tykkelse. Også god som plader.