Rugtwists
De her er fantastiske. Gode som snaks og gode at have med i madpakken. En dag lavede jeg en skinkesalat (skinke, løg og fromage frais) og brugte det som dip. Så lækkert. Børnene er vilde med dem:-) Jeg laver også nogle som jeg ikke snor, så er de lidt nemmere at have i madpakken. Brødene kan fryses og er stadigvæk gode:-) Det er en kæmpe potion, men du kan sagtens halverer den:-)[password-protect]
Rugtwists
-ca. 52 stk.
100 g Fuldkorns Rugmel (jeg brugte Finax)
200 g. Kamutmel
200 g. Mandler (malet til mel)
600 g. Rugmel
50 g. Gær
7 dl. Vand
4 spsk. Hytteost
1 ½ spsk. Sukrin+
2 tsk. Salt med top
1 dl. Solsikkekerner
2 spsk. Skallin/Husk
2 spsk. OlivenOlie.
Kog rugkernerne og 3 dl. vand til en tyk grød. Sæt det til afkøling. Kom resten af vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukrin, salt, Skallin/Husk, olie og rør godt. Kom hytteosten, grøden, og solsikkekernerne i. Rør godt. Derefter tilsættes mandelmelet, kamutmelet og tilsidst rugmelet. Hold lidt af rugmelet tilbage, da det hele måske ikke skal bruges. Dejen skal være let klisteret. Lad dejen hæve på et lunt sted med overdækket fugtigt klæde i ca. 3 timer. Rul stængerne ud i den form du ønsker, læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve 1 times tid. Bag rugtwists i en 220 grader varm ovn i ca. 5 minutter, men hold øje med dem da det afhænger af størrelsen.[/password-protect]
Energifordeling
2132 g. 4576 kcal – 88 kcal pr. stk.
16% Protein
14% Fedt
12% Mufa
58% Kulhydrat
Måske det er mig, men hvor mange rugkerner bruger du??? jeg synes ikke lige jeg kan se det…
100 g. De står først i opskriften;-)Fuldkornsrugmel:-)
tak 🙂 så rugkernerne er det samme som fuldkornsrugmel – så kan jeg jo godt kaste mig ud i det 🙂
Er det fuldkorns rugmel eller rugkerner der skal i (det er ikke det samme)?
Jeg har skrevet i opskriften hvad jeg har bruget – Fuldkorns Rugmel (jeg brugte Finax) Håber det hjælper.