Rustik grønkålssuppe

Grønkålssuppe 2

Indrømmet – jeg er ikke et suppe menneske 🙂 Jeg synes det er kedeligt mad og det mætter mig ikke ordenligt. Jeg ved godt at det er mentalt 😉 Men engang imellem bliver jeg dog alligevel fristet. Og det kom der denne fantastiske lækre suppe ud af. Suppen er inspireret af en madudsendelse med Jamie Oliver. Det var en italiensk brød suppe med kål. Den passede selvfølgelig slet ikke til en PCOvenlig kost, så jeg har leget lidt 🙂

Jeg havde lige bagt et lækkert brød af det nye (for mig) brødmix fra Funktionel mad. Brødet er lyst og uden kerner, hvilket tiltrækker mig, da jeg ikke altid er vild med alt det tyggeri 😉 Smagen er også god. Det smager en del af sesam, men det er ok for mig. Det er let at bage (bare tilsætte vand og røre). Nå, men dette brød skar jeg et par skiver af og lavede lækre sprødstegte croutoner af det. Guf det var godt.

Alt i alt en skøn suppe, der passer perfekt til en kold og blæsende dag som i dag 🙂

Rustik grønkålssuppe
-4 personer

500 g. grønkål
100 g. bacon
200 g. kylling filet
1 l vand
1 bouillon terning kylling
1 fed hvidløg
salt og peber

topping
20 g. revet ost 10%
100 g. brød – Brødmix fra Funktionel mad

Skær brødet i små firkanter og rist dem på en pande. Du kan sagtens tørriste dem. Hæld dem i en skål.

Skær bacon i mindre stykker og svits dem godt i en gryde. Tilsæt kylling der også er skåret i mindre stykker. Derefter tilsættes vand, hvidløg og bouillon terning. Smag til med salt og peber. Lad det simre 10-15 minutter. Rens grønkålen godt og skær de tykke stængler væk. Skær kålen store stykker, men de skal kunne spises med en ske. Kom kålen i suppen og lad det simre til du synes kålen er perfekt. Jeg kan lide det lidt sprødt, men ikke helt råt. Synes det værste er udkogt kål, så giv det ikke for meget.

Anret suppen med croutoner og revet ost.

LCHF Tip
Tilsæt lidt olie i suppen og brug federe ost.

 

Energiberegning pr. person
481 g, 235 kcal, 24% kulhydrat, 37% fedt, 39% protein

Grønkålssuppe 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *