Søndags rundstykker.

 

Familien kræver dejligt blødt brød:-) Det er svært at opfylde, men de længes efter de “gode” gamle dage (før PCO), hvor vi fik bagerbrød i weekenden. Hvad gør man?? Jeg gik lidt i tænkebox og fandt på disse “rundstykker”. Jeg synes de blev rigtig gode og familien spiste dem med velbehag:-) Jeg tog udgangpunkt i solsikkebrødet, da det jo var en succes. Rettede faktisk bare mængden af melet, da jeg ønskede en lidt mere fast krumme:-) Smagte fantastisk med ost og syltetøj (har jo fundet en sødet kun med æblejuice). Sikke en herlig søndag morgen. Snekaos udenfor og familiehygge i køkkenet. Efter denne dejlige morgen, var vi alle klar til dagens udfordringer i haven, med at bygge snemand og lave sneengle:-)

 

 

Søndags rundstykker

 

4 Æg
1½ dl. Fromage Frais
80 g. kamutmel eller hvid hvede
150 g. Solsikke kerner (fin malet)
2 spsk. Fiberhusk
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt (måske lidt mindre)
1 spsk. Sukrin eller andet sødemiddel
2 Spsk. Olie (jeg bruger raps eller olienolie)

Bland alle ingredienserne sammen og rør det godt igennem. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter, så bliver den lidt tykkere. Smør nogle muffinsforme med olie og hæld dejen i ca. 8 forme. Pynt med birkes. Bag dem i en 160 grader varm ovn i ca. 15 minutter.

 

[/password-protect]

Energifordeling
642 g. 1929 kcal – 241 pr. stk.

18% Kulhydrat
17 % Protein
65% Fedt

 

.

40 thoughts on “Søndags rundstykker.

  1. Bagte disse i går – og de er bare gode. For første gang i over et år, fik jeg blødt brød. Jeg var helt grædefærdig – tak.

  2. Fantastisk!! Smager rigtig godt…

    Og samtidig en kæmpe ros og tak for denne blog – er så dejlig nemt at gå til og lige hvad min mor ahr efterlyst, så hun bedre kan finde ud af mad til mig, når jeg kommer på besøg med min pco 🙂

  3. Så fik jeg goså prøvet disse. Endelig brød, der ikke minder om beton! Jeg kom ved et uheld til at putte svedjerug i stedet for bygmel i (ikke altid lige smart at have mel i krukker uden etiketter!) men de blev bløde og luftige alligevel.

  4. Har lige i dag bagt dem med mandler i stedet for solsikker – de smagte bare så godt. Bagte dem uden forme og de fik rigtig rundstykke facon.

  5. Det tror jeg godt du kan. Men de vil uden tvivl blive mere tunge i det og smagen vil ændres.

    Ideén i rundstykkerne her var netop fordi jeg savnede lyst let tyggeligt brød;-)

  6. Første gaang jeg lavede dem kom jeg ved et uheld til at putte rugmel i. De blev dog lette og lækre alligevel, så nu bager jeg dem konsekvent kun med rugmel.

  7. Mums, hvor er de bare super gode… De skal laves en dag vi skal have gæster til morgenkaffe… 🙂

  8. har bagt dem et par gange nu og er vildt begejstret og glædelig overrrasket. Har brugt rugmel istedet for byg og de er altså rigtig gode.

  9. Aihh troede slet ikke jeg måtte spise brød mere… Og har SÅ svært ved at undvære brød til morgenmaden….

    Men jeg er helt ny i dette, så skal have købt alt ind før jeg kan bage dette.
    For får jeg fat i:
    Bygmel
    Solsikke kerner (fin malet)
    Fiberhusk
    Sukrin

    Især Solsikkekerner, for dem kan jeg ikke engang finde på nettet 🙁

    Men ellers må det gerne være netbutikker, da jeg pga angst har svært ved at komme væk fra mit hjem.

    Men ellers har vi:
    Bilka, Fakta, Netto, Aldi i nærheden (så må kæresten afsted, når han kommer på besøg ;-))

  10. Kan man evt bruge andet end solsikkekerner? har lige læst at man skal spise det med måde. så vil heller bruge noget andet, hvis det er muligt

  11. Solsikkekerne kan du få i alle størrer butikker. Netto har det også tit på bud.
    Synes også de størrer supermarkeder har fiberhusk (kig efter HUSK). Ellers har Matas og helsekosten det.
    Sukrin kan du få i helsekosten eller hos F.eks Føtes hvor det hedder Multisød. MEn du kan erstatte med andre sødemidler.
    Bygmel er svært at finde. Jeg handler på nettet eller i helsekosten.

    Du kan dog finde det hele på nettet (på når solsikkekernerne). Jeg bruger ofter http://www.netspiren.dk eller http://frkskrump.dk/shop/.

    Hvis du læser kommentarerne herover, så kan du læse at flere læsere har erstattet både solsikkekernene og bygmelet med andre ting.

  12. jeg har tænkt lidt over hva fordelingen er i bollerne…???? Ved du eller andre noget om det….??

    1. Nej, jeg ved ikke noget om fordelingen. Men du kan prøve at taste dem ind i madlog, netslank eller et andet sted:-) Det er jo kúlhydrat og skal spises med måde og med massere af protein.

  13. Det er jo det….brødet er meget fast og sammentidig dejlig blødt…så skærer det i meget tynde skiver og får protein på. men der er jo os en masse af det gode fedt i og proteiner fra æg i brødet…:-) Er ikk på nogen af de sider du nævner… Tak for denne inspirerende blog…!!!

  14. Undskyld…den kommentar var egentlig mere i forhold til rugbrød uden mel. Har bagt både søndagsbollerne og rugbrød og er meget begejstret. men er meget i tvivl om de der dumme kúlhydrater…

  15. Anne: Mandler finmalede du også dem? ligesom solsikkekernerne?
    Eller hakkede du dem bare.
    Jeg kan ikke li mandler, men det ville jo være en god måde at få det sunde i mandler på denne måde. Men er bare i tvivl om jeg kommer til at lave marzipan-masse hvis jeg finmaler det?

    (ja jeg er ikke en ørn i et køkkenet, men NU er jeg begyndt at tænke på mig selv, så måske jeg bliver det med al denne madlavning :-))

    Andre ideer til hvad man kan erstatte solsikkekerner med?

    1. Går ud fra at du mener mig – men jeg hedder Nina;-)

      Jeg maler selv mandlerne (ligesom med solsikkekernerne) nogle gange. Andre gange køber jeg mandelmel.

      Tænker du kan erstatte med f.eks hasselnødder. Men jeg har ikke prøvet det:-) Jeg synes ikke man kan smage mandlerne i disse boller.

  16. Admin: Næ der var en Anne der skrev at hun havde brugt mandler. Men derfor må du nu gerne spørge 🙂 Og Tak for svar. Jeg køber mandler og prøver med dem 🙂

    Til andre oplysning har jeg forsøgt at få den oprindelig madopskrift ind i madlog, og den falder ud således….
    Ingredienser (den kunne ik finde sukrin):
    4 x 1 medium Æg
    1,5 dlFromage Frais 0,5%
    90 g Bygmel
    150 g Solsikkekerner, øko, Kornkammeret
    16 g FiberHusk
    10 g Bagepulver
    1 tsk Salt
    26 g Sødemiddel
    2 spsk Rapsolie

    Og det giver:
    710g
    Energi 8245kJ
    Protein 81 g
    Kylhydrat 102g
    Fedt 141 g

    Pr. 100g
    1162kJ
    Protein 11g
    Kulhydrat 14g
    Fedt 20g

    Så hvis nu man putter noget skinke eller hamburgerryg på og lidt agurk på som pynt, så burde den vel ca. være 3/3/3? 🙂

    Bruger man mandler istedet for (150gram), så
    bliver den pr. 100g:
    Protein 12g.
    Kulhydrat 17g
    Fedt 16g

    Så der skal jo så bare noget protein på 🙂

  17. Først lige super mange mange tak for denne blok, den er givet mig modet tilbage. Syntes godt nok at jeg har mangle noget inspiration, er kørt træt i æg og broccolisalat. Glæder mig til at prøve disse boller, vil lige høre om vi godt må spise rygmel? ?

    1. Rugmel og bygmel (ved ikke lige hvilken du mener) må vi gerne spise:-) Men man skal stadigvæk tænke på mængden

  18. Hov det var lige en tastefejl, det var rugmel jeg skulle ha´skrevet, mange tak for svaret. Bagte Kamutbrødet den anden dag og det smager himmelsk 🙂 Men de der knæk brød har jeg også prøvet men det er blevet bløde af at ligge i kagedåsen 🙁 Øv smagte eller rigtig godt lige da de var friske 🙂
    Vil lige takke endnu engang for denne blok, har virkeligt mangle gode opskrifter. Men nu er jeg lidt igang igen, mangler dog stadig lidt gode forslag til tilbehør til aftenskødet? Er du kvinde for det eller nogen af jer andre der læser med 🙂 ?

  19. Jeg bliver nød til at spørge… hvorfor skal man bruge Husk i alle brød, boller og kage m.m.?? jeg kan ikke se hvorfor, kan man bage det uden??
    God påske.

    1. Jeg vælger at bage alt brød og næsten også kager med Husk/Skallin. Ganske enkelt for at få brødet mere luftigt. Jeg tror sagtens man kan bage uden, men det bliver nok noget kompakt:-)

  20. Jeg har måske et lidt dumt spørgsmål, men hvordan maler du f.eks. solsikkekerne? Jeg ville virkelig gerne undgå at skulle investere i endnu et køkkenapparat…

    1. Det er da bestemt ikke et dumt spørgsmål. Jeg bruger en hakker der er med til min stavblender. Den er til nødder, løg osv. Du kan også bruge en foodprocessor, eller en kaffekværn.

      1. Sådan een har jeg (altså hakker til stavblender), så det vil jeg prøve. Tak for svaret, og tak for din inspirerende blog. Har allerede prøvet din opskrift på muffins, og det var et stort hit! 🙂

  21. hej. istedet for husk/skallin kan jeg så bruge hvedeklid? jeg har læst vi godt må få det men aner ikke hvad jeg skal putte det i og jeg har næsten et helt kilo stående.

    tak for en dejlig blog der har givet mig mod til at spise mig til et bedre PCO-liv.

    sanni

    1. Husk/Skallin er meget anderledens end hvedeklid. Så jeg tror ikke du bare kan erstatte. Men du kan jo prøve:-) Tror ikke der sker så meget, andet end at du får lidt mere kompakt rundstykke.

  22. Gad vide om jeg lavede dem forkert, men jeg syntes de smagte noget så forfærdeligt, skyndte mig ellers at bage dem efter alle disse positive kommentarer;-) jeg kunne næsten ikke få dem ned og måtte smide alle ud øvøv de var dejlige luftige men smagen den kunne jeg næsten ikke tage

Skriv et svar til Celina Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *