Sandkage med kokos og lime*

Den hidtil bedste PCOvenlige kage jeg har bagt. Jeg følte det var en hel normal kage og mine gæster spiste den også med velbehag. Den smager som sandkage man fik “før”, dog mere fugtig og lækker. PCO eller ej, det her er en lækker kage.  Jeg har lavet den flere gange. Havde den bla. med i sommerhuset hvor den holdte sig frisk og fugtig i 3 dage (så blev den spist op). Børnene kan også lide den.

Jeg er blevet vild med det her kokosmel. Det smager ikke stærkt af kokos og er helt fint som hvedemel. Og endelig er det kommet på det danske marked.  Kokosmelet er dehydret og suger rigtig meget væske – hvilket man kan se ud fra denne opskrift. Det gør den virkelig velegnet at bage med. Hvis du selv maler alm. kokosmel helt fint, skal du huske at du nok skal bruge meget mere end de 2 dl.

 

Sandkage med kokos og lime
-12 personer

4 Æg
1 dl. Sukrin+
2 dl Kokos mel – jeg bruger denne Kokosfibre
4 dl. Mælk
2 spsk. FiberHusk
1 dl. Rapsolie
2 tsk Bagepulver
skallen af 1 lime (Husk at bruge øko)
saften af ½ lime.

Rør æg og sukrin til en luftig hvid masse.  Tilsæt resten af ingredienserner. Lad dejen hvile i ti minutter, så melet og skallin kan suge væsken. Smør en rund springform (med hul i midten) og bag kagen 20-30 minutter i en 180 grader varm ovn. Du kan også bruge en rugbrødsform. Så skal kagen have næsten 1 time. Jeg synes den blev bedst i springformen:-)

 

 

Energifordeling
804 g. 1272 kcal – 106 kcal pr stk.

16% Protein
35% Fedt
20% Mufa
28% Kulhydrat

 

.

17 thoughts on “Sandkage med kokos og lime*

 1. Den ser skøn ud den kage – skal helt sikkert afprøves. Den bliver ikke for æggeagtig i smagen?
  Det er godt nok billigt kokosmel du har fundet, men lidt dyr fragt – men det kan selvfølgelig løses ved at bestille en masse nu man er i gang 🙂
  Jeg køber kokosmel hos iHerb – 1 kg inkl. fragt kan fås hjem for ca. 100 kr!

 2. Altså, nu er jeg helt ny i alt det her, men lige om et par uger skal jeg holde fødselsdag, og denne kage lyder til at være svaret på mine bekymringer om hvad jeg dog skal servere til kaffen. MEN, jeg synes ikke lige jeg har finanser til at købe det der fine kokosmel du bruger, og du skiver noget om at man godt kan bruge almindeligt? Hvordan gør jeg, sådan helt praktisk? Håber det er ok at spørge lidt dumt :S

  1. Anne har skrevet lidt længere ned, at hun har bagt den med alm. kokosmel. Det bliver vist ikke helt det samme.

   Men ellers prøv at kigge på nogle af de andre kager jeg har lagt på bloggen gennem tiden:-) Der er mange lækre imellem;-)

 3. Jeg har købt kokosmel hos rawfood (mener jeg de hedder) og i min helsekost men noget dyrere end dit i Tyskland. Brugte engang alm kokos som jeg blendede meget meget fint og det var næsten ok 🙂

 4. Jeg har bagt den i dag, med almindeligt kokosmel. 3 dl=130g og 2 dl mælk.
  Tro den blev ok, fik dog ikke bagt den nok, så den er lidt gummi i det.
  Familien spiser den uden problemer.

 5. Min lokale helsebiks ved Torvehallerne har også kokosmel. Mener jeg gav 80 kr for 0,5 kg. Billigt var det i hvert fald ikke.
  De har det også på den svenske side du har linket til et par gange.

  Kh

 6. hej
  jeg har et spørgsmål, er sukrin ikke det samme som alle andre sødemidler som man kan købe i almindelige butikker som diabetikere køber ??

 7. Hej!
  Jeg prøvede at lave denne her kage for en uge siden og det gik helt galt. Jeg havde ikke raps-olie, derfor brugte jeg solksikkeolie, da det jo også er ret neutralt i smagen.
  Jeg havde pisket det godt og fulgt opskriften til punkt og prikke og satte den i oven i en rugbrødsform hvor den fik næsten en time, lige som der står i opskriften. Da jeg tog den ud var den stadig utrolig blød og da jeg tog den ud af formen flød den helt ud.
  Det var stadig ét stykke men hvor den før havde været høj, var den nu tynd og flad. Der løb en masse olie af den, det lignede nærmest en svamp der afgav en hel masse.
  Så prøvede vi at smage på den og blev nødt til at spytte det ud igen fordi det ganske enkelt smagte af friture. Der var ingen anden smag tilbage.

  Jeg ved ikke om det bare var solsikkeolien, men noget gik ihvertfald helt galt.

 8. Hej Nina
  Har du prøvet at bage denne kage med fx hindbær, rabarber ell andet? Ville høre om der var erfaringer med det inden jeg kaster mig ud i det.

  1. Nej, det har jeg desværre ikke prøvet endnu. Men kan da slet ikke forestille mig det som et problem:-) Lad mig hører hvordan det går:-)

  2. Ellers kan du måske prøve Clafoutis eller mandelkagen med rabarber – dem har jeg lavet med andet fyld med stor succes 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *