
LCHF Sesam og porretærte
Så fik jeg endelig afprøvet det nye Sesammel fra Funtionel Mad:-) Jeg forsøgte mig ud i denne lækre tærtesag og var faktisk ret glad for resultatet:-) Sesammelet smager en del af sesam, men jeg synes at det er ok til f.eks denne tærte, hvor sesamsmagen passer til. Jeg vil nok ikke komme til at bruge det i kager, men i mad vil det være fint.
Jeg tænker også pizzabunde, madbrød, madpandekager os. Jeg må prøve mig lidt frem:-) Tærten her smager skønt til f.eks kylling.
Det flotte viskestykke er fra Magnolia Living – Fransk Landstil
Sesam og porretærte.
Dej
2 æg
1 dl. Sesammel
2 dl. Mandelmel
50 g. blødt smør
lidt salt
Fyld
1 dl. creme fraishe
8 æg
1/2 dl. permasanost
2 porre
salt og peber
timian
Rør alle ingredienserne til dejen sammen. Det er bedst at bruge hænderne, da varmen fra hænderne smelter smørret. Du får en lidt klistret dej. Lad dejen hvile i ti minutter. Smør et tærtefad grundigt, og fordel dejen. Det er lidt af et arbejde men man kan godt;-)
Rør æg, creme fraishe, revet permasanost, timian, salt og peber sammen. Snit porrene meget fint og rør i æggemassen. Fordel æggemassen i tærteformen. Bag tærten i en 180 grader varm ovn i ca. 30 minutter.
Energifordeling. 1160 g. 2103 kcal. 7% kulhydrat, 63% fedt, 30% protein.