
Søde glaskål – erstatning for brunkartofler
Brunede kartofler – det er en af de ting jeg bare elsker. Engang imellem kan jeg finde på at tillade mig at spise en enkelt af de rigtige, men de er ikke gode for mig 😉 Derfor kan jeg finde på at lave en erstatning for dem. Bare for at få det søde ind i måltidet. Og f.eks juleaften er det bare svært at undvære til julemiddagen 🙂
Du kan også lave det af jordskokker´, kålrabi eller måske rodfrugter. Alt efter hvad der passer ind i den kost. Jeg er vild med denne udgave. Glaskål har nemlig ikke så meget smag og passer godt sammen med det søde. Jeg synes faktisk også at jordskokker smager godt på denne måde, men jeg har et problem med den grøntssag 😉 Eller mine omgivelser har 😉
Vi fik denne lækre flæskesteg til Urtefyldt steg
1 glaskål (kan også hedde knudekål) Skær glaskål i store tern og læg dem på et viskestykke i min. 15 minutter. Det trækker væden lidt ud af dem. Smelt sukrinen på en sliplet pande (pas på det ikke brænder på). Tilsæt smørret og når det er smeltet tilsætte glaskålen. Rist (det koger til at starte med) kålen til den er mør. I starten vil de afgive en del væske, men det koger ind. Serveres sammen med f.eks flæskesteg, and eller frikadeller.
Søde glaskål – erstatning for brunkartofler
-6 personer
50 g. Sukrin
15 g. smør
Hej Hej. Først og fremmest tusind tak for en masse inspiration og gode ideer.
Jeg undrer mig dog over, at du her skriver, at rodfrugter kunne være en mulighed. Jeg havde ellers forstået, at tilberedte rodfrugter er no-go når man har PCO??
Rigtig glædelig jul.
Jeanne
Hej Jeanne
Tak og i lige måde 🙂 Jeg skriver det med rodfrugterne fordi det afhænger af hvilken kost man spiser efter. Der er jo ikke kun en kost til os PCOpiger. Men spiser man KISS eller LCHF er rodfrugter ikke godt. Det har du ret i 🙂