Sølvbeder med kyllingefyld
Sølvbeder er en grøntsag, som jeg aldrig har arbejdet med før og det gør det jo ekstra spændende. Men grøntsagen har virkelig overrasket mig positivt. Den smager meget mildt af rødbeder og det er super lækkert. Her har jeg brugt bladene til at pakke kylling ind i. Stænglerne brugte jeg i en tærte, som i øvrigt også smagte godt. Sølvbederne købte jeg på Stensbølgård, som vi jo besøgte i sidste weekend.
Disse kyllingefyldt sølvbeder smagte rigtig godt. Billeder blev desværre ikke så gode, men de kan varmt anbefales. Selv børnene kunne lide retten. Og så er det jo virkelig en flot grøntsag. Stænglerne har den mest fantastisk farve 🙂
Og ja, jeg fik her en enkelt halv bagekartoffel til. Hvis man ikke vil det, så er det bare at undlade den 😉
Sølvbeder
med kyllingefyld
1 bundt sølvbeder (kun bladene)
1 kg. kyllinge inderfilet
2 kugler mozzarella
1/4 l. piskefløde
salvie
timian
salt og peber
50 g. revet mozzarella til topping
Skyl sølvbedebladene rigtig godt og tør dem grundigt. Læg et stykke kylling på hvert blad. Drys med salt, peber og timian. Kom en skive mozzarella og et salvieblad på hvert stykke kylling. Luk bladene pænt om kyllingestykkerne. Kom pakkerne i et fad. Læg evt. ekstra kyllingestykker i fadet, hvis der er nogle til overs. Hæld fløde over og top med revet mozzarella. Kom fadet på grillen eller i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Tip
Stænglerne fra sølvbederne smager fantastisk i f.eks en tærte. De smager meget, meget mildt af rødbeder.
PCOliv.dk
De flotte sølvbeder. Jeg tog de røde, men de kan også købes i gule
Læg fyldet på bladet og rul det sammen
Jeg kom også lidt kylling i fadet uden blade. Det var en fin kombination.
Den færdige ret, der smager langt bedre end den ser ud 😉