Dagens absolutte hit. Tænk jeg har i dag sat tænderne i dejligt blød, lyst og let tyggeligt brød. Ja, du læste rigtigt. Det er ganske enkelt for skønt. inspireret af de svenske og norske LCHF opskrifter, hvor de ofte bruger malet kerner som mel, så gik jeg i gang. Og resultatet er fantastisk. Tænker at jeg må forsøge mig med at lægge dejen i forme og måske få et rigtig franskbrød ud af det. Men dette går fint. Jeg fik en lækker kyllinge sandwich til frokost, med dette skønne brød (se link under indlægget). Tænker også at de må prøves i weekenden til morgenmaden. Brødet er meget nemt at lave.

 

11 thoughts on “Solsikkebrød

 1. Jeg bagte det her brød i går. Det var så lækkert og blødt. Uhm. Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager det.

 2. Jeg prøvede at bage det med mandelmel i stedet for med solsikkekerner, så lavede jeg det til boller.
  De blev virkelig gode.

 3. Det lyder fantastisk! Jeg har lige et par spørgsmål:

  1. Er fiberhusk det samme som det, der bare hedder Husk, som man kan købe i de fleste supermarkeder?

  2. Må man gerne spise sirup, når man har PCO?

  Tak for en dejlig hjemmeside!!

 4. Jeg tror fiberhusk indeholder mere fiber end de almindelige Husk. Men ved det faktisk ikke:-)

  Ang. Agavesirup, så er det noget jeg vælger at bruge i nogle af mine opskrifter. Det har et lavt GI, men en diætist har skrevet til mig at det ikke er så godt at bruge hvis man vil ned i vægt. Derfor er alle nye opskrifter uden Agavesirup:-) Jeg vil bruge Sukrin i stedenfor.

 5. Fint malet solsikkefrø… køber du dem sådan, eller laver du dem selv? Hvordan skal det i så fald gøres? De falder nemlig i gennem mandelkværnen :S

 6. Hej Anja.
  Ja, jeg maler selv solsikkefrøene. Bruger min stavblender, hvor der er sådan en tingest med til nødder, løg osv. Man kan også bruge en foodprocessor.

 7. så har jeg også prøvet denne opskrift (2 gang) og den er vild god 🙂 jeg laver boller ud af dejen i stedet for et stort brød og det er rigtig fint. Sidst jeg lavede dejen fik jeg lyst til pølsehorn. Så jeg fandt nogle pølser fra fryseren skar dem i halve. på en plade lagde jeg en klat dej og smurte den lidt ud, så pølsen og en klat dej oven på igen og så pakkede jeg pølsen ind. det blev nogle lækkere pølsehorn og kan varmt anbefalde dem.
  Hilsen RIkke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *