Soulvaki – Græske Kyllingespyd

En dejlig weekend er nu overstået. Solen skinnede, det var dejligt varmt og der var bare dømt hygge. Vi endte en den skønne weekend med en rigtig dejlig grillaften. Menu var græsk (som så ofte). Det blev til Soulvaki (græske grillspyd), Tzatziki og en skøn græsk salat. Mere græsk bliver det ikke og jeg manglede kun duften af middelhavet:-)

Må dog lige bemærke at min dag blev temlig ødelagt, da vi var på et stort kræmmermarked. Vi gik forbi en bod for Danske Folkeparti. En af deres folk styrter hen til min datter (der jo er fra Afrika) og stikker hende en vindmølle med reklame for deres parti. Hissigt hev jeg den ud af hånden på min datter og gav den tilbage til manden. Og lad mig sige det sådan – jeg tror ikke han gør det igen;-) Sikke en klaphat. Skulle min datter virkelig gå rundt og reklamere for DF??? Lidt modsigende iforhold til deres politik. Det er nok at alle hendes venner render rund med den vindmølle. Hvorfor lader forældre dog deres børn reklamere for det møg parti? Nå, det var så et kæmpe sidespring, men jeg var temlig forarvet. Nu tilbage til opskriften…………..

Soulvaki

4 kyllingfilet
1 peberfrugt (jeg brugte rød)
½ Squash
1 stort løg

Marinade
Oliven Olie
Timian
Oregano
Basilikum
Hvidløg
Salt og peber

Skær kyllingfilet i store tern, samt alle grøntsagerne. Sæt det kød og grøntsager skiftevis på spyd. Man kan også bruge træspyd (husk at lægge dem i vand først). Rør alle tingene sammen til marinaden og pensl spydene med marinaden. Spydene grilles til kyllingen er gennemstegt.

Tip. Sæt små stykker kylling i enderne, da enderne ofte er længere tid om at blive grillet.

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *