Souvlaki – græske grillspyd

Souvlaki 3 - Kopi mini
Selvom vejret måske ikke lige passer perfekt til det, så er det altid godt at grille 😉 Og jeg er især glad for at grille mad der minder mig om sol, sommer og dejlig ferie. Så de her Souvlaki spyd er bare perfekte 😉 Så kan jeg drømme mig til dejlige Grækenland og drømme at jeg sidder der på Pinewood i strandkanten, med jordens smukkeste udsigt, og spiser 😉 Åh, hvor ville jeg dog gerne være der nu:)

Græsk mad er det bedste der findes (i min verden). Elsker det rustikke, smagsfulde og simple mad. Det er ikke gemt væk i chili eller så fint at man knapt tør spise det. Nej, det er mad 🙂 Og glæden som grækerne har, for deres mad er fantastisk. Alle mødes sendt om aftenen. Der smides en masse tallerkner, fade med mad, brød, retsina osv. på bordet. Alle tager for sig og der er måske det som vi andre ville kalde kaos. Men det er voldsomt hyggeligt. Det er her familierne mødes, tager, griner og diskuterer politik, fodbold osv. Gerne generationer imellem. Det er fantastisk at være en del af 🙂

De her græske spyd har jeg lavet med svinekød. Men souvlaki betyder “lille spyd” og bruges om alle slags små spyd med kød. Så du kan få dem i Grækenland, med lammekød, oksekød, kyllling, fisk osv. Min favorit er med sværdfisk 😉 Guf det er godt. Tilbehøret er ofte fritter, græsk salat, tzatziki og brød 🙂

Souvlaki 1 - Kopi mini

De rå spyd – lige klar til grillen.
Souvlaki 2 - Kopi mini
Så grilles der.

Skt. Hans 4 - mini

De kan også tilberedes over bålet 😉 Her er det fra Skt. Hans, hvor børnene også laver snobrød  (ikke PCOvenlige desværre).

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *