
Spinat dip
Jeg er så glad for at jeg har fundet en ny måde at spise spinat på. Normalt kan jeg kun spise det stuvet, med en masse sødt i. Men denne her udgave er bare så lækker. Især til grillet kød. Kylling, fisk, koteletter osv. Det passer til alt. Og det er meget mættende.
Spinat er så sundt og godt. Der er jo lidt over det med Skipper Skræk;-) I denne opskrift kan man også sagtens bruge frisk spinat. Men jeg lavede opskriften ud fra hvad jeg altid har i mit køkken:-)
Spinat dip
300 g. frossen spinat
3 dl. Græsk yoghurt
1 tsk. mynte
2 fed hvidløg
50 g. ristet pinjekerner
lidt citron
salt og peber
olivenolie
Optø spinaten. Tryk væsken ud af den (kram den imellem hænderne) og hak det groft. Hæld godt med olienolie på en pande, fin hak hvidløget og rist det let i olien. Tilsæt spinaten og rist det et par minutter. I en skål røres yoghurt, mynte, citron, salt og peber. Det røres godt sammen. Tilsæt spinaten (og olien). Det røres sammen og stilles på køl et par timer. Inden serveringen pyntes der med olivenolie og pinjekerner.
Ser lækkert ud og et godt alternativ til tilbehør. Er glad for at opskriften fulgte med for lige da jeg så billedet troede jeg det var et kæmpe stort fad med coctailpølser i – og det faldt ikke lige i min smag :-D. Det gør pinjekerner til gengæld :-))))
Spiser du det som tilbehør til kød eller som en selvstændig ret? Jeg er helt ny i forhold til den pco-rigtige kost, og vil derfor helst ikke overskride mine 400 kcal til aftensmåltidet.
Hilsen Rikke