Spizy butternut squash suppe.

 

Butternut – findes der et mere lækkert ord? Det ligger bare perfekt i munden. Butternut……..Uhm. I går fik vi denne skønne suppe. Super lækker farve og smag. Dog en lidt for stærk udgave til mine små børn;-) Så de måtte få en rugbrødsmad:-)) Men vi voksne spiste den med velbehag:-) Skøn efterårssuppe. Skyr og de ristede solsikkekerne gave suppen en lidt syrlig rund smag og lidt knasende fornemmelse.

Butternut Squash har en GI på 51 (når den er varmebehandlet). Det gør at nogle af os PCOpiger godt kan spise den engang imellem og med omtanke. Jeg beklager at have valgt et produkt som ikke er helt ok. Men det var desværre misindformation fra en diætist. Godt Ida så kan hjælpe og opklarer det:-) Jeg lader opskriften ligge, men vælg den med omhu.[password-protect]

Spizy butternut squash suppe.

1 Butternut squash
1 Løg
1/2 l. Kylling bouillon
Karry
Stødt Ingefær
1 fed Hvidløg
Chili
Salt og peber

Pynt: Skyr og ristet solsikkekerner.

Del butternut squashen og tag kernerne ud. Læg dem i et ovnfast fad, med kødsiden nedad. Bag dem til de er møre (ca. 50-60 minutter). Imens de bare kan man begynde på suppen. Snit løget og svits det i lidt olie, i en tykbundet gryde. Tilsæt hvidløg, karry, ingefær og chili. Rør det godt rundt og tilsæt bouillon. Når butternut squashen er blevet mør, tages den ud af ovnen og kødet tages ud med en ske og puttes i suppen. Blend suppen med en stavblender. Suppen koges lidt igennem og smages til med salt og peber.

Tip: Prøv suppen med ristet rugbrødscroutoner, Ristet spegeskinke, ristet chorizo eller andre spændende ting.[/password-protect]

 

.

4 thoughts on “Spizy butternut squash suppe.

  1. Rigtig god blog! Læser den hver dag 🙂
    Jeg ved ikke om du allerede ved det, men butternut squash har et meget højt GI , så den er ikke særlig hensigtsmæssig for os med pcos. Bare lidt info hvis du ikke allerede var opmærksom på det 🙂

    1. En Diætist anbefalede Butternut squash i forbindelse med PCO og lav GI kost. Så det kommer bag på mig. Det er dog ikke den diætist som jeg plejer at bruge. Jeg har straks skrevet til Ida, for at høre hende om Butternut squash er ok. Jeg vender tilbage så snart hun svarer:-)

      Tak fordi du gør mig opmærksom på et evt. problem.

    2. Så fik vi afklaret det med Butternut Squash. Den har en GI på 51, når den er varmebehandlet. Og det går at vi skal spise den med omtanke. Jeg har tydeligt rettet det i opskriften, Men har valgt at lade opskriften ligge.

      Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.

Skriv et svar til Mette - Villa Landly Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *