Spørgsmål til Maria Dior – Hvordan finder jeg ud af hvilken kost jeg skal vælge?

En læser har svært ved at finde ud af hvilken kost, hun skal vælge. Og det forstår jeg, der er jo flere valgmuligheder og det kan være svært at lytte til sin krop. Læs Maria´s svar herunder.

Du kan læse om de forskellige kosttyper her
Logo Maria Dior

Hej Maria

Håber du kan hjælpe mig. Jeg har lige fået konstateret PCO, og er meget forvirret. Jeg kan forstå at jeg ved hjælp af kosten kan forbedre min symptomer og få det bedre. Det vil jeg rigtig gerne. Men jeg kan ikke finde ud af hvad der er godt at spise og hvad der er dårligt. Synes der bliver nævnt så mange ting på Facebook, som ikke er godt og så mener nogen andre at det er godt. Så det forvirre mig. Hvordan finder jeg ud af hvad jeg kan spise og hvad jeg skal ændre?

Jeg kan forstå at man ligesom kan vælge forskellige veje – altså LCHF, KISS osv. Men jeg har ærlig talt ikke overskud til at sætte mig ind i alle de forskellige typer. Og desværre er jeg studerende så har ikke penge til en diætist. Hvordan griber jeg det an?

Hilsen

Line

 

 

 

 _________________________________________________________

 

 

Kære Line.

Det er et meget omfattende spørgsmål du stiller, og der er ikke noget rigtig svar til dig. Vi mennesker er forskellige, og vores kroppe er mere og mindre følsomme overfor enkelte fødevarer. Nogen har det rigtig godt med KISS kost, andre fungerer bedst med LCHF, nogen andre trives med paleo.

Det vigtigste når du har PCO er at spise kombinerede måltider, der indeholder fedt, protein og kuldhydrat. Din kost skal bestå af flest grønne grøntsager, begrænset rodfrugter, bær, nordiske frugter, kød, og sundt fedtstof (fra olier, nødder, avocadoer, fed fisk mm.)

Jeg kan anbefale dig at vælge en diæt, og følge den i 3 måneder ad gangen, for at se hvordan din krop reagerer på den. Hvis du stadig har mange symptomer, ville jeg prøve en anden levemåde, og sådan vil jeg blive ved indtil jeg fandt den rigtige kost for mig, hvor jeg havde bedst effekt.

Der er mange forskellige råd at hente i forbindelse med PCO og kost, og det er heller ikke altid at os fagpersoner er enige, fordi der hele tiden kommer ny forskning og viden på området. Vi er dog alle enige om at med den rigtige kost og regelmæssig træning, kan man reducere sine symptomer, og blive mere eller mindre PCO fri. Gå efter fødevarer med et lavt glykæmisk indeks, og drop sukker, brød, pasta og lav eventuelt din egen madplan med de lækre opskrifter der er på bloggen, så er du allerede godt i gang 🙂

Med venlig hilsen


Maria Dior

Ernæringsfysiolog
Personlig træner
Massør
Coach
www.mariadiorfertility.com

Har du et spørgsmål til Maria Dior, så kan du sende dit spørgsmål på nrebdahl2@gmail.com . Maria svarer på spørgsmål om kost, træning og det mentale i forbindelse med fertilitet, kost, træning osv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *