Spørgsmål til Maria Dior – Hvordan overholder jeg kosten?

En læser spørg Maria Dior om, hvordan hun kan overholde KISSkosten. En ting som mange af os kæmper med. Jeg gør selv og synes at det er gode forslag som Maria her svarer med 🙂

Logo Maria Dior

Kære Maria

Jeg fik konstateret PCOS for ca. et år siden. Jeg har siden prøvet at spise efter KISSkosten som min gynækolog anbefaler. Men jeg har svært ved at holde kosten. Jeg bliver så ked af det når jeg endnu engang finder mig selv i gang med at spise en kartoffel eller et rundstykke (eller noget andet). Jeg ønsker mig så uendeligt meget at blive gravid, men det er åbenbart ikke nok.

Det anbefales at jeg taber mig mindst 20 kilo og jeg har kun tabt de 5 kilo på det sidste år. Det er mit højeste ønske at få et barn. Min kæreste forsøger at hjælpe så godt han kan og laver også mad engang imellem osv. Men så spiser jeg lidt i smug. Jeg forstår ikke mig selv på det område. Det er som om at jeg bare ikke kan lade være med at spise de ting, der ikke er gode for mig.

Har du nogle gode råd til hvordan jeg kan holde fast i kosten?

Hilsen
Mette.

 

—————————————————————————-

Kære Mette.

Først og fremmest vil jeg lige sige at du ikke skal være så hård ved dig selv. Det er helt menneskelig at “falde i”, og det betyder ikke du ikke vil have et barn nok, det betyder blot at din hjerne snyder dig ved at lade dig følge impulsive tanker og undskyldninger der ikke overvejer de langvarige konsekvenser ved det. Du skal også huske at når du har tabt dig, skal du også vedligeholde vægten. Dette kan være svært hvis motivationen ved at spise sundt (lige nu et vægttab) er indfriet.

Jeg anbefaler ofte at man revurderer sin kost, og skriver en vaneændrings dagbog. Det handler om at finde gode løsninger og alternativer der ikke kun ser godt ud på papiret, men som rent faktisk kan fungere for dig, dine behov, dine ønsker og i dit liv. Først og fremmest vil jeg anbefale dig at skrive en dagbog over hvordan du har det/føler dig når du har “faldt i”. Derefter vil jeg anbefale dig at skrive ned hvad der gik galt og er årsagen til din udskejelse for eksempel “spist forlidt morgenmad, og droppet et mellemmåltid, meget sulten til aftensmad, og havde travlt, så spise noget på vej hjem fra en aftale”. Dernæst kan jeg anbefale dig at lave en vaneændrings liste over hvilke vaner du har lige nu (hvad er gengangeren i dine udskejelser) som gør det sværere at være tro ovenfor din kost, og hvilke vaner der ville være hensigtsmæssige at implementere, sådan at du gør det enklere for dig selv at holde til til kostplanen. Det kan være; jeg får aldrig lavet mad til travle dage, derfor ønsker jeg at 1 dag i ugen, lave extra mad der kan ligge i fryseren til de dage hvor jeg har travlt eller er extra sulten, så jeg har hurtig tilgang til den “rigtige” mad.

Hvis disse tiltag ikke fungerer for dig, ville jeg kraftig overveje at tale med en diætist og/eller livsstilscoach der har noget psykologi og mentaltræning indover sine forløb. Det er nemlig sådan at alle kostplaner er rigtig gode på papiret, men hvis man ikke får hjælp til at ændre sine vaner og sin mentalitet i forhold til at implementere en ny kost i sit liv, der måse begrenser indtag af alm fødevarer, forbliver de kun gode på papiret, og det er svært at være konstant og konsekvent med sin nye kost i en længer periode.

Jeg håber du får held med de nye tiltag, og hvis det ikke var svar nok, så spørg endelig igen 🙂

MVH Maria Dior
Diætist
Personlig træner
Massør
Coach
www.mariadiorfertility.com

Har du et spørgsmål til Maria Dior, så kan du sende dit spørgsmål på nrebdahl2@gmail.com . Maria svarer på spørgsmål om kost, træning og det mentale i forbindelse med fertilitet, kost, træning osv.

 

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *