Spørgsmål til Maria Dior – hvorfor taber jeg mig ikke?

Åh, hvor jeg dog kender det – det der med at man synes man gør alt det rigtige. Og så taber man sig stadigvæk ikke. En læser har det problem og har spurgt Maria Dior om hvad hun kan gøre.

Logo Maria Dior

Hej Maria

Jeg skriver til dig da jeg håber på du kan hjælpe mig!

Jeg fandt ud af at jeg har PCO i November 2011, da vi prøvede på at blive gravide, og blev sat på 3 piller Metformin om dagen, jeg begyndte også at spise efter det, så ingen hvid, pasta, ris kartofler og brød, og jeg skar også alt sukker væk.

Det tabte jeg mig 7 kg ved, så jeg kom til at veje 63 kg. Men så skete der en masse på mit arbejde og slog mig ud af kurs, og jeg tog alt på igen.

Vi besluttede at vente med børn lidt i nu, og min læge mente at jeg skulle gå ned på 2 metformin piller om dagen. (faktisk mener de helt at jeg kan stoppe med at tage dem nu, da jeg er på P.piller men jeg føler ikke de ved så meget om PCO for at være ærlig og jeg ved ikke hvad det vil gøre ved mig hvis jeg stopper)

Siden der har jeg forsøgt at tabe mig ved at gå tilbage til samme kost som virkede før også  5:2 og senest C9 som for at give det et kick start og komme væk fra sukker.

Men jeg taber mig ikke…. Jeg var 7 uger på 5:2 uden at tabe mig… Det er som om min forbrænding er gået i stå, jeg træner stadig måde cardio og styrke.

Jeg ved der er nogle PCO piger der har svært ved at tabe sig, men det er ikke fordi jeg er specielt overvægtig, (BMI på 26,8) og jeg har altid før kunne tabe mig…

Hjælp, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre!

Med venlig hilsen Julie

 

__________________________________________________________________

Hej Julie.

 

Det er svært at sige hvad der er årsagen til at du ikke opnår det ønskede vægttab. Det kan være rigtig mange faktorer der spilder ind på det området. Herunder bla. Stress, søvn, hormoner osv. Jeg vil anbefale dig at opsøge en diætist med speciale indenfor fertilitet/pco, for at få foretaget en screening. Det er ikke mange diætister der tilbyder dette, men jeg ville helt klart selv fået lavet en sådan screening, så du kan få et holdbart svar på dit spørgsmål.

 

Uanset om du har pco eller ej, er det ikke umuligt at tabe dig eller blive gravid, det skal bare gøres på den helt rigtige måde, og hvilken metode der passer bedst til dig, kan jeg ikke sige med sikkerhed før du er blevet screenet. Derfor får du ikke så meget ud af at jeg “skyder” på noget tilfældigt. Jeg håber du når dine mål, og finder den rigtige hjælp for dig!

 

Med venlig hilsen

Maria Dior
Diætist
Personlig træner
Massør
Coach
www.mariadiorfertility.com

 

Har du et spørgsmål til Maria Dior, så kan du sende dit spørgsmål på nrebdahl2@gmail.com . Maria svarer på spørgsmål om kost, træning og det mentale i forbindelse med fertilitet, kost, træning osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *