Spørgsmål til Maria Dior – Lavt stofskifte og autoimmun

En læser har skrevet til Maria Dior om PCOkosten kan være godt når man har lavt stofskifte og er autoimmun.

 

 

 

Logo Maria Dior

Hej Maria.

Jeg har søgt lidt omkring på nettet og faldt efter en udsendelse der hed “spis dig gravid” over din PCOliv.dk.

– Jeg har ikke PCO (og ønsker heller ikke at blive gravid), MEN… – Jeg har lavt stofskifte som jeg hver dag tager euthyrox for. Desuden er jeg autoimmun (har bl.a vitiligo). – Alt i alt har jeg det efterhånden pænt dårligt – dog er mine læger rigtig glade fordi mine “tal” – TSH osv. er fine.  – Vi er efterhånden der hvor jeg selv om min læge har givet op. – Sidste anbefaling fra min læge har været zoneterapi, akupunktur og kinesologi… samt noget sugekop behandling fordi det evt. kan være mit lymfesystem mente hun. – og som sidste mulighed lykkepiller… ikke fordi det hjælper, men for at jeg bedre kan overskue mine smerter (Dette er min sidste udvej)

Nå men til mit spørgsmål… jeg blev interesseret i PCO, fordi ligesom mit stofskifte kan jeg forstå det handler om at spise sig til en bedre hormonbalance ? – Jeg er godt nok testet for bl.a glutenallergi og cøliaki og kom ud uden udslag.  – Jeg kan læse at man med PCO skal spise forskelligt alt efter hvem man er ? – Hvordan foregår det og hvordan finder man ud af hvordan man skal spise ?

– Jeg overvejer at prøve at spise som en med PCO fordi jeg tænker at  hvis kosten kan få ens hormoner i balance så kan den måske give samme udslag for en stofskiftepatient. – men jeg kommer som sagt til kort da jeg ikke ved en masse om PCO – måske du kan/vil hjælpe mig i dette eksperiment eller kan henvise til en diætist/andet i Randers/Hobro/Aalborg/Hadsund området som har forstand på PCO.

Håber du kan/vil hjælpe

Med Venlig Hilsen
Tanja

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________

Hej Tanja

Kosten er vejen frem i forhold til lindring af utrolig mange sygdomme og lidelser. Man skal dog selvfølgelig gøre sig klart, at kosten i tilfælde af nogle kroniske sygdomme ikke kan fører til en helbredelse af sygdommen, men en forbedring og forstærkning af kroppens egen evne opretholde en tilstand af høj funktionsdygtighed (sundhed). Giver man kroppen hvad den har brug for og udelukker hvad den ikke har, får man med andre ord under alle omstændigheder altså en stærkere krop i balance, med større evne til at holde diverse symptomer i skak.

Jeg er ernærings fysiolog og arbejder med mange forskellige mennesker og bestemt ikke kun folk med PCO, trods det klienter med PCO har været en stor beskæftigelse for mig de sidste år. I Fit Family arbejder flere diætister og ernæringsfysiologer, og vores forløb er meget alsidige og i stand til at øge sundheden for alle mennesker. Under et forløb vil du gennemgå forskellige faser, hvor forskellige fødevare ekskluderes og inkluderes, for til sidst at finde frem til den optimale kost for dig. Forløbene er på den måde meget individualiserede og ingen forløb er ens, men de kræver derfor også hårdt arbejde og gåpåmod. Det er ikke så nemt som at følge en kostplan fra et ugeblad. Under forløbet vil der også opfordret til at få taget blodprøver med henblik på specifikke parametre, som vi bruger til at vurdere din status før forløbets start, og som vi også bruger til at vurdere hvordan du reagerer på kosten undervejs. Desuden vil der undervejs være stor fokus på lang række andre livstilsproblematikker, vaneændring og mentalitets-træning.

Du vil altså under et forløb ikke spise som en med PCO, men som en der gerne vil opnå sundhed, så forløbet er på ingen måde et kompromis 🙂 . Det skal dog understreges at hverken jeg eller nogen anden kan trylle. Forløbene fungerer og folk opnår fantastiske resultaterne med dem, men det som sagt en stort indsats og en vilje til at ændre sin livstil og vedligeholde den. Det er dog umuligt at love noget at det har nogen effekt på netop vitiligo, men jeg kan love dig at du får en sundere krop, hvis du følger forløbet.

Du kan altid besøge Fitfamily.dk for mere information. Der kan du også finde kontakt information, og du er meget velkommen til at tage kontakt for en uforpligtende samtale.

Du må have en god dag! 🙂

Venlig hilsen
Maria Dior
Ernæringsfysiolog
Personlig træner
Massør
Coach
 Fitfamily.dk

Har du et spørgsmål til Maria Dior, så kan du sende dit spørgsmål på nrebdahl2@gmail.com . Maria svarer på spørgsmål om kost, træning og det mentale i forbindelse med fertilitet, kost, træning osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *