Spørgsmål til Maria Dior – Når man træner på højt niveau, hvilke proteinpulver er så bedst ?

En læser spørg Maria Dior om proteinpulver.

Logo Maria Dior

 

Hej Maria,
Jeg så et opslag på
pcoliv.dk hvor der er en der spørger til proteinpulver.
Jeg kan se at du nævner blandt andet bodylab som et okay produkt.
Jeg har kørt med gymnordic 100 % whey pure protein med chokolate deluxe. Er den også okay for os med pco/s ?
Og hvad med kreatin og pre-workout for os er det total no-go eller er det også ganske fint. Jeg træner på et ret højt niveau med ønske om at stille op i konkurrence om et år og jeg er lidt på bar bund med hvad der er godt for os piger med pco/s med tilskud og hvad der ikke er.

Mange hilsner
Camilla

__________________________________________________________________________________________________________

Hej Camilla!

Jeg hopper direkte til sagen! 100% whey pure protein er desværre ikke noget jeg vil anbefale. Dette skyldes at der er flere forskellige slags tilsat sukker i alle deres produkter. Dog har Whey 100 fra Bodylab også en række varianter som helt aldeles anbefalingsværdige, da på lige fod med Whey-80 fra Star Nutrition er af høj kvalitet og uden tilsat sukker, foruden at være produceret i Danmark, hvilket generelt set er et godt karaktertræk for en fødevare.

Vi skal dog i denne diskussion bestemt ikke ignorere at du er sportsudøver på højt plan. Dette giver både før og efter træning utvivlsomt en større line i forhold til sukkerindtag, men tilsat sukker er stadigvæk noget din krop ikke trives godt med, og som skal undgås til fordel for et stabilt blodsukker. Dette betyder blandt også at pre-workout pulver langt hen af vejen kan anses for at være indenfor den acceptable tilskuds-kategori, men der er produkter på markedet som også her ikke har tilsat sukker. Det kan være lidt svært at gennemskue hvor sukkeret kommer fra i diverse pre-workout produkter, men her er Bodylab med deres Preworkout uden tilsat sukker, igen på banen med et godt alternativ. Ja, man skulle jo næsten tro der var et vist firma som jeg var i bukserne på. Der er selvfølgelig også det alternativ at du selv sammensætter dit pre-workout tilskud, men det er klart mere bøvlet ind bare at købe et komplet produkt.

Når det kommer til kreatin giver du den bare gas i passende mænger. Forskning på området indikerer ikke er der skulle være nogle problemer involveret i at indtage kreatin som PCO’er. Tværtimod kan de muligvis have en gavnlig effekt i forbindelse med måden det påvirker vores stofskifte.

Afslutningsvis vil jeg lige pointere at hele formålet med at udgå sukker, som nævnt er undgå at påvirke blodsukkeret negativt. Det er dog i første omgang helt essentielt at skabe rammerne for et stabilt blodsukker. Det vil sige både før og efter træning at spise god og langtidsoptagelig mad, i mænger der matcher behov.

Som sædvanligt håber jeg du kunne bruge svaret til noget. Det er bestemt ikke let at finde rundt i det hele. Helt og lykke med træningen! Det er fantastisk at du er godt i gang!

Venlig hilsen
Maria Dior
Ernæringsfysiolog
Personlig træner
Massør
Coach
www.mariadiorfertility.com

Har du et spørgsmål til Maria Dior, så kan du sende dit spørgsmål på nrebdahl2@gmail.com . Maria svarer på spørgsmål om kost, træning og det mentale i forbindelse med fertilitet, kost, træning osv.

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *